3 Σεπ 2011

Πρόστιμο στην ENERGA για τις διαφημίσεις της που παραπλανούσε τους καταναλωτές


Χρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 38 επιχειρήσεις από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών.
Όσον αφορά τον ενεργειακό τομέα, με αποφάσεις του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Κουτσούκου και του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή Δημήτρη Σπυράκου, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ σε βάρος της εταιρείας ENERGA POWER TRADING «για χρήση παραπλανητικής εμπορικής πρακτικής κατά την παρουσίαση των προσφερόμενων προγραμμάτων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας».
Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η πρακτική αφορούσε διαφημίσεις ή ανακοινώσεις της εταιρείας για εξοικονόμηση στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, δίχως να προσδιορίζονται με σαφήνεια οι ουσιώδεις όροι για την επίτευξη της οικονομίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανακριβείς εντυπώσεις στο καταναλωτικό κοινό.
Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει ήδη αλλάξει τα διαφημιστικά της μηνύματα ώστε να προσαρμοστεί με τις κατευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου