9 Σεπ 2011

Στρατηγικός επενδυτής ή πώληση θυγατρικών οι εναλλακτικές για τη ΔΕΗ


Εύρεση στρατηγικού επενδυτή για το ποσοστό που θα πωληθεί ή τη διακράτηση ενός μεγαλύτερου ποσοστού από το δημόσιο και την πώληση θυγατρικών εταιρειών είναι οι εναλλακτικές επιλογές που εξετάζει η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, έπειτα από ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, το οποίο συνεδρίασε στην Πτολεμαΐδα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η πώληση μέσω χρηματιστηρίου δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, ενώ οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν άμεσα, αλλά το επόμενο έτος.

Σε ότι αφορά την πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ, ο υπουργός ΠΕΚΑ επεσήμανε: “θα καταλήξουμε σε ένα συνδυασμό πώλησης μονάδων και ανταλλαγής ισχύος, που θα μπορέσει να μας κάνει συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας, αλλά ταυτοχρόνως να διαφυλάξει και την αξία της Επιχείρησης”. Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. “Μια δύσκολη διαπραγμάτευση, που πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε ένα συνδυασμό πώλησης μονάδων και ανταλλαγής ισχύος, που θα μπορέσει να μας κάνει συνεπής με τις υποχρεώσεις μας, αλλά ταυτοχρόνως να διαφυλάξει και την αξία της Επιχείρησης”, σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου