5 Σεπ 2011

Εγκλήματα δίχως τιμωρία. Τα ατυχήματα δεν έχουν τέλος.......

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 3/9/2011
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ.
Εγκλήματα δίχως τιμωρία.

Λίγες ώρες μετά τον άδικο χαμό του συναδέλφου μας από το Ηράκλειο Κρήτης και ενώ άλλοι δυο εργαζόμενοι της ΔΕΗ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ένα ακόμη θύμα ήρθε να προστεθεί στον θλιβερό κατάλογο. Ένας ακόμα συνάνθρωπος μας πλήρωσε με τη ζωή του, την ανευθυνότητα των υπευθύνων.

Για την ακρίβεια, την τελευταία του πνοή άφησε χθες το απόγευμα, πάνω στη κολόνα, την ώρα που εκτελούσε εργασίες, ο 32χρονος βιοπαλαιστής Θεοκλής Σιδερίδης.  Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο άτυχος συνάδελφος, που ήταν μέλος ιδιωτικού συνεργείου, χτυπήθηκε από ρεύμα στην προσπάθειά του να εκτελέσει εργασίες σε δίκτυο χαμηλής τάσης.
Το θλιβερό περιστατικό συνέβη στο στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης και είναι ένα ακόμα δείγμα γραφής των συνθηκών εργασίας που επικρατούν στην ΔΕΗ. Δείγμα της απάνθρωπης συμπεριφορά των εργολάβων, που λυμαίνονται την Επιχείρηση και πλουτίζουν σε βάρος κακοπληρωμένων εργαζόμενων.
Είναι ασύλληπτο, είναι αδιανόητο, αλλά είναι αληθινό.
Οκτώ τα σοβαρά εργατικά ατυχήματα, με θύματα εργαζόμενους βιοπαλαιστές, σε διάστημα δυο μηνών…!
Ιδού, λοιπόν, τα «τεκμήρια του εγκλήματος», ιδού οι «θύτες», μα πουθενά η τιμωρία.
Μπροστά στο μέγεθος των «εγκλημάτων», οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Οι λέξεις δεν επαρκούν για να περιγράψουν την οργή, το θύμο, τον πόνο και την οδύνη.
Γιατί να μιλήσεις; Για αδιαφορία; Για παραλήψεις; Για ευθύνες; Για αναλγησία; Για βαρβαρότητα; Για απανθρωπιά; Τίποτα πια δεν μπορεί να περιγράψει αυτά που συμβαίνουν στο δημόσιο «κρεματόριο» που λέγεται ΔΕΗ.
Τα λόγια και οι χαρακτηρισμοί αρχίζουν να χάνουν την βαρύτητά τους μπροστά στην ΘΗΡΙΩΔΙΑ. Όσο για την υπομονή, αυτή έχει εξαντληθεί προ πολλού.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ και τα μέλη της εκφράζουν οργή και αγανάκτηση, για τις συνεχιζόμενες παραλήψεις και την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων ελέγχου και ασφάλειας σ’  όλη τη παραγωγική  διαδικασία της Επιχείρησης.
Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε για άλλη μια φορά την απάνθρωπη αδιαφορία της Διοίκησης και εργολάβων, με αποτέλεσμα  αθώο αίμα να χύνεται στο βωμό του κέρδους.
Απαιτούμε να τιμωρηθούν άμεσα και παραδειγματικά οι ένοχοι.
Καλούμαι τη Διοίκηση της ΔΕΗ και όλες τις υπεύθυνες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πλήρη εφαρμογή των συνθηκών ασφάλειας  στην εργασία, ώστε να σταματήσει να καταβάλλεται φόρος αίματος, υπέρ της κερδοφορίας εργολάβων και Επιχειρήσεων.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ, οι τεχνικοί της ΔΕΗ, που πληρώνουν κάθε χρόνο βαρύ φόρο αίματος, συμπαρίστανται στους συναδέλφους των εργολάβων  και εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στα μέλη της οικογενείας του άτυχου συναδέλφου.
                       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου