10 Σεπ 2011

Αρχές Οκτωβρίου το πρότυπο κατάστημα της ΔΕΗ στη Θες/νίκη


Το αργότερο αρχές Οκτωβρίου πρόκειται να εγκαινιαστεί στη Θεσσαλονίκη νέο κατάστημα της ΔΕΗ - στην οδό Τσιμισκή -, το οποίο μάλιστα και θα αποτελέσει το πρότυπο για τα υπόλοιπα 79 που θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού,
Αρθούρος Ζερβός, σύνθημε του οποίου αποτελεί το «Εμείς πάμε στον πελάτη».

Υπογραμμίζοντας ότι
η σχέση της ΔΕΗ με τη ΔΕΘ ήταν πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσίαση καινοτομιών και πρωτοπόρων υπηρεσιών, ο κ. Ζερβός τελώντας τα εγκαίνια του περιπτέρου της επιχείρησης στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε τα εξής: το 1957 στην 23η ΔΕΘ η ΔΕΗ είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά στους Έλληνες καταναλωτές τις δυνατότητες του ηλεκτρικού ρεύματος και την ασφαλή χρήση του, στο σπίτι και την εργασία, ενώ στην 25η διοργάνωση, η επιχείρηση είχε πραγματοποιήσει την πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι φέτος η επιχείρηση για πρώτη φορά παρουσιάζει στη ΔΕΘ στοιχεία της νέας εικόνας και της νέας αντίληψης που έχει υιοθετήσει η επιχείρηση ειδικά σε σχέση με την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.


Προς αυτή την κατεύθυνση τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η αναβάθμιση του δικτύου καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, με σύγχρονη εμφάνιση και κοινή οπτική ταυτότητα και αναβαθμισμένους χώρους εξυπηρέτησης πελατών και εργονομικούς χώρους εργασίας.


Παράλληλα, μέσω του αναβαθμισμένου δικτύου της η επιχείρηση θα προσφέρει
νέες ενεργειακές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν από απλές συμβουλές προς τους τελικούς καταναλωτές για μείωση ενεργειακής κατανάλωσης, ενεργειακές επιθεωρήσεις και παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής κατανάλωσης στον κτιριακό τομέα, εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων παραγωγής ενέργειας, ΑΠΕ και συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης και άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες για το βιομηχανικό τομέα.

Επιπλέον, όπως σημείωσε, μέσω των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών ο καταναλωτής μπορεί γρήγορα και με ασφάλεια μεταξύ άλλων να πραγματοποιεί
online εξόφληση των λογαριασμών του, αλλάζει τα στοιχεία του λογαριασμού του, πλοηγείται στο διαδραστικό χάρτη ευρέσεως των καταστημάτων και των σημείων εξόφλησης λογαριασμών.

Για τη δημιουργία πράσινου και βιώσιμου ενεργειακού μέλλοντος στην Ελλάδα, η ΔΕΗ σύμφωνα με τον κ. Ζερβό στήριξε, μεταξύ άλλων, την προσπάθεια και πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, που δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα με στόχο την καταγραφή του προσωπικού μας ενεργειακού αποτυπώματος προτείνοντας τρόπους για την βελτίωση του.


Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη δημιουργία του
μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στον κόσμο σε εξαντλημένα ορυχεία της επιχείρησης στην Κοζάνη και τόνισε ότι μέχρι το 2015, η ΔΕΗ θα επενδύσει συνολικά στη Μακεδονία ποσό ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου