20 Σεπ 2011

ΓΕΝΟΠ: Χρειάζεται στρατός εισαγγελέων & ΜΑΤ για το τέλος στα ακίνητα

Μετά την απειλή ότι θα σαμποτάρουν με κάθε τρόπο το έκτακτο τέλος στα ακίνητα, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ σε μία σαφώς ηπιότερη προσέγγιση κάνουν λόγο για ανάγκη στρατού εισαγγελέων και ΜΑΤ προκειμένου να κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν!

Εκτιμώντας ότι το μέτρο υπερβαίνει τις λειτουργικές δυνατότητες της εταιρείας, η ΓΕΝΟΠ εκτίμησε ότι ακόμη και να υπάρξει απόλυτη διάθεση συνεργασίας, θα χρειαστούν 5 μήνες για να υλοποιηθεί η υλοποίηση των εκκαθαριστικών στους πολίτες, προκειμένου να πληρώσουν το έκτακτο «χαράτσι» για το 2011.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, η ΔΕΗ μπορεί να στέλνει μέχρι 190.000 λογαριασμούς την ημέρα, άρα θα χρειαστούν περίπου 40 ημέρες για την αποστολή τους ή 2,5 μήνες (στο αισιόδοξο σενάριο της είσπραξης) για την πρώτη δόση. Αντίστοιχο διάστημα θα χρειαστεί και για τη δεύτερη δόση, η οποία θα είναι «έτοιμη» τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου του 2012.

Αντίστοιχη θα είναι η διαδικασία και για τις 4 δόσεις του 2012, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το... 2013!

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι δεν είναι εφικτή η διακοπή ρεύματος σε πάρα πολλά ακίνητα καθώς «είναι ανέφικτη η είσοδος σε συνεργεία της ΔΕΗ, επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς απροσπέλαστους χώρους» με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η παρουσία «στρατιών εισαγγελέων και απεριόριστων διμοιριών ΜΑΤ» για να ανοίξουν οι καταναλωτές στα συνεργεία της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου