6 Ιουν 2018

Μεταφορά και συστέγασης του ΚΠΗΝΕ με το Κατ/μα Πωλήσεων Πάτρας.


Με αφορμή του τελευταίου σοβαρού συμβάντος, καταδικάζουμε απερίφραστα το πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα με γκαζάκια στο κτίριο του Κλάδου Πωλήσεων Ηπειρωτικής & Νότιας Ελλάδας.
Η εγκληματική  αυτή ενέργεια, σε συνέχεια προηγούμενης καταδρομικού τύπου στο πρόσφατο παρελθόν που είχε σαν αποτέλεσμα να καεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο του ΚΠΗΝΕ, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και της περιουσία της επιχείρησης.
Η ΔΕΗ οφείλει να διαφυλάγει τόσο το προσωπικό της  όσο και τα υπάρχοντά της με κάθε δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας κοινής λογικής, δηλαδή είτε τοποθετώντας ρολά ασφαλείας στο υπάρχον κτίριο, είτε την μεταφορά των Υπηρεσιών στο Ιδιόκτητο κτήριο της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων.   
Όπως είναι γνωστό, πάγια αρχή του σωματείου μας ήταν η Επιχείρηση να αξιοποιεί όσο δυνατόν καλύτερα την περιουσία της και την μείωση εξόδων σε ενοίκια.


Γι’ αυτό άλλωστε είχαμε αντιδράσει, τόσο στην μεταφορά του κλάδου Πωλήσεων Πελ/σου-Ηπείρου στο παρόν κτίριο της  Αμμοχώστου 2 το 2008 με τον διαχωρισμό Εμπορίας-Δικτύου, όσο και στην προσπάθεια να αποχωρήσουν όλες οι Υπηρεσίες της ΔΕΗ από το ιδιόκτητο τον Ιούνιου του 2011 και πετύχαμε να αποτρέψουμε.
Σήμερα και με αφορμή του καταδικαστέου συμβάντος, θεωρούμε επιβεβλημένο να προχωρήσουν οι Εταιρείες του ομίλου ΔΕΗ, σε νέα χωροταξική διαμόρφωση του κτιρίου στην Ακτή Δυμαίων και την επαναφορά συστέγασης  του ΚΠΗΝΕ με το Κατ/μα Πωλήσεων Πάτρας.
Σε περίπτωση αδυναμίας ανεύρεσης των απαιτούμενων τετραγωνικών μέτρων εντός του κτιρίου για την λειτουργική εξυπηρέτηση των υπηρεσιών και συνθηκών εργασίας, να μεταφερθούν υπηρεσίες και στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Καστελόκαμπο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην μείωση των λειτουργικών εξόδων και ενοικίων.    
Σε περίπτωση απόρριψης των δύο παραπάνω προτάσεών μας τότε, η μοναδική και ενδεδειγμένη λύση είναι η αναζήτηση και Αγορά ή ενοικίαση κτιρίου σε κεντρικό σημείο της Πάτρας, γεωγραφικά στην περιοχή από Πλατεία Γεωργίου έως Πλατεία Αγ. Σοφίας, στο οποίο να στεγαστούν τόσο ο κλάδος πωλήσεων όσο και η δημιουργία Νέου καταστήματος Πωλήσεων, για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας και την αποσυμφόρηση του μοναδικού που υπάρχει σήμερα μετά το κλείσιμο της Β. Πάτρας και Κ. Αχαΐας.  
Σήμερα που καλούμαστε οι εργαζόμενοι από την Διοίκηση,  σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία για το μέλλον της επιχείρησης, να «βάλουμε πλάτη» δείχνοντας υπευθυνότητα σύνεση και κατανόηση της οικονομικής πραγματικότητας, θεωρούμε ότι πρώτα οι Διοικούντες  θα πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα.
Εκ του Δ.Σ. της Τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου