26 Σεπ 2011

Δελτίου Τύπου ΔΑΚΕ/ΔΕΗ ΔΠΠ-Η για Φοροκεραμίδά στα ακίνητα

ΔΑΚΕ/ΔΕΗ ΔΠΠ-Η                                                                                           Πάτρα 27/9/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

- Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κ. Φωτόπουλο Ν. για  τις δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. σχετικά με το νέο χαράτσι στα ακίνητα (Φοροκεραμίδι),που επέβαλε η Σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
    Γιατί αυτό έδωσε την αφορμή σε γνωστούς μεγαλοδημοσιαγράφους των Αθηνών και κάποιους πολιτικούς, να στοχοποιήσουν άλλη μία φορά τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τους εργαζόμενους, για τις δήθεν παράνομες επιχορηγήσεις και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις του κράτους στην χρηματοδότηση του ασφαλιστικού μας φορέα. Υποχρεώσεις που ανέλαβε το κράτος το 2000, μετά από απαίτηση της τότε κυβέρνησης που νομοθέτησε και υπερψήφισαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    - Καταγγέλλουμε τον Γεν. Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της ΔΑΚΕ, διότι ταυτίστηκε με τις απόψεις του προέδρου της Ομοσπονδίας και δεν συμπορεύτηκε με τις απόψεις του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος στο θέμα αυτό ταυτίστηκε με τις απόψεις του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου της Κυβέρνησης των Τροϊκανών.

    -Καταγγέλλουμε το Δ.Σ. Της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για την απόφαση που πήρε να μην επιτρέψει στη ΔΕΗ να εφαρμόσει τον αντισυνταγματικό Νόμο, για διακοπή σε παροχές που οι χρήστες θα αδυνατούν να πληρώσουν το επιβληθέν χαράτσι.  
    Μια απόφαση, που προέρχεται από την διαχρονική εμμονή, κουλτούρα και Κοινωνική Ευαισθησία  των εργαζομένων της ΔΕΗ, που συνέβαλαν στα μέγιστα να φθάσει το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
    Σήμερα ζητούν, να επαναφέρει στο σκοτάδι όλοι τη χώρα. Μήπως όφειλε άραγε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση, την εξαίρεση της ΔΕΗ από τους Νόμους των μισθολογικών περικοπών του προσωπικού, όπως έπραξε άλλωστε ο Υπουργός Οικονομικών τον Ιούλιο και εξαίρεσε τους εργαζόμενους στη Μ.Ο.Δ. Α.Ε., αντίστοιχα από τις περικοπές;
    Τότε άραγε θα ήμασταν τα καλά παιδιά σε κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και σε διάφορους μεγαλοδημοσιογράφους;

    -Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό, όχι μόνο γιατί μετέτρεψε την ΔΕΗ σε Εισπρακτική Εταιρεία Α.Ε., αλλά γιατί θα έπρεπε να έχει διεκδικήσει μεγαλύτερη προμήθεια από 0,25%, έναντι των εισπράξεων που θα πραγματοποιήσει. 

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

    Είναι γνωστό ότι σήμερα ο Ελληνικός λαός βιώνει την μεγαλύτερη ανασφάλεια σε όλους του τομείς της ζωής του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την κοινωνική κατάθλιψη και το αίσθημα οργής που τον διακατέχει, η οποία μόλις εκδηλωθεί, που θα εκδηλωθεί άμεσα, θα συμπαρασύρει τα πάντα στο διάβατης. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε με το δήθεν καταγγελλτικό ύφος να ενημερώσουμε  για τις θέσεις της παράταξής μας.
    Πιστεύουμε ότι το απαράδεκτο μέτρο αυτό της κυβέρνησης, θα πρέπει να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί στην πράξη από τον λαό. Διότι το χαράτσι της Φοροκεραμίδας που επιβάλει η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων, οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση τους Έλληνες πολίτες και τιμωρεί όσους ονειρεύτηκαν ιδιόκτητη κατοικία.
    Δεν επιτρέπεται παράλληλα, το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος και η ΔΕΗ να χρησιμοποιείται από τον οποιοδήποτε, σαν Δαμόκλεια Σπάθη στα κεφάλια των πολιτών, για να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα και να καλύψουν τις κυβερνητικές πολιτικές αποτυχίες και την διάλυση των υφιστάμενων Κρατικών Μηχανισμών Είσπραξης.
    Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που έχει σαν αρχή το Πρώτα ο Τραπεζίτης και αποτελεί Δύναμη εξαθλίωσης του λαού, έχει απολέσει από καιρό την ανοχή της κοινωνίας και έχει υποχρέωση άμεσα να ζητήσει τη γνώμη του.
    Αποτελεί μοναδική πατριωτική στάση, δηλαδή να ζητήσει αύριο κιόλας από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη Εθνικών Εκλογών.
    Εάν δεν το πράξει, οφείλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σταματήσουν να «παρακαλούν» για εκλογές καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, αλλά να της επιβάλουν. Εάν πραγματικά τις θέλουν. Αποχωρώντας όλα μαζί από τη Βουλή, διοργανώνοντας συλλαλητήρια με αίτημα εκλογές και καλώντας παράλληλα τον πρόεδρο την Δημοκρατίας σε παραίτηση.

    Γιατί στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν Εκλογές. 
         
    Και σήμερα επιβάλλονται μπροστά στο Οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, την αδυναμία προοπτικής και διακυβέρνησης από την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση, που λειτουργεί σαν συμμορία και αποδείκτικε με την δημοσιοποίηση της πλεκτάνης που στήθηκε με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, για την Υπαγωγή της χώρας μας στο Δ.Ν.Τ.
    Ο υπάλληλος του Δ.Ν.Τ. και πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που συνέβαλαν στην πορεία αυτή, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη και στον λαό για τις πράξεις τους και τα συμφέροντα που πιθανόν εξυπηρετούν, για να Φτωχοποιήσουν τον Ελληνικό λαό.  
    Άλλωστε η κυβέρνηση και στη θέση του προέδρου του ΟΔΔΥΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους) τοποθέτησε τον κ. Χριστοδούλου, υπεύθυνου της  Goldman Sachs για την Ευρώπη.
    Άραγε μήπως τοποθετήσει και τον Ερντογάν Υπουργό Εξωτερικών στην Ελλάδα, για την διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας στο Αιγαίο έναντι των επιδιώξεων των Τούρκων; 
    Τέλος καλούμε το περιφ. Γραφείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όπως συγκαλέσει όλα τα τοπικά σωματειακά παραρτήματα για να συντονίσει τη δράση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, για τη μη μετατροπή της ΔΕΗ σε εισπρακτική εταιρεία και να αποτρέψει τις διακοπές σε παροχές που οι χρήστες τους, αδυνατούν να καταβάλουν το χαράτσι της Φοροκεραμίδας.   

                                             Για την ΔΑΚΕ/ΔΕΗ ΔΠΠ-Η
                     Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας
                         Θ.Ξυλιάς                                                Θ. Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου