14 Σεπ 2011

Δεν μπορεί να πει ο άλλος "δεν θέλω να το δώσω, γιατί γίνεται μέσω της ΔΕΗ".

Ξενύχτησαν και συμπέρασμα δεν έβγαλαν.

Μέχρι αργά χθες τη νύχτα εξεταζόταν η διαδικασία υπολογισμού του νέου έκτακτου ειδικού τέλους 0,5-10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο επί των ακινήτων, σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι χθες είχαν τη δεύτερη μακρά συνάντησή τους στην οδό Νίκης, συζητούσαν τον τρόπο επιβολής του νέου τέλους που θα βαρύνει τους ιδιοκτήτες 7,2 εκατ. ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. 

Η τιμή ζώνης ή η αντικειμενική αξία είναι το κρισιμότερο σημείο, καθώς αν επιλεγεί η πρώτη λύση θα επιβαρυνθούν σημαντικά οι ιδιοκτήτες των παλαιών ακινήτων, για τα οποία δεν θα ληφθεί υπόψη η παλαιότητα που οδηγεί και σε μείωση του τέλους.
Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις ως προς τον τρόπο επιβολής του τέλους, που εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει στα δημόσια ταμεία 2-3 δισ. ευρώ ετησίως.
Η πληρωμή του φόρου θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ από την κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Αν μπορούσαμε να πάρουμε αυτό το φόρο διαφορετικά, θα γινόταν διαφορετικά. Διαδικαστικό είναι το θέμα της ΔΕΗ. Δεν μπορεί να πει ο άλλος "δεν θέλω να το δώσω, γιατί γίνεται μέσω της ΔΕΗ". Αν γινόταν με ένα ηλεκτρονικό σημείωμα θα έπρεπε να πει όχι;».
* Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφέρθηκε και κατά των συνδικαλιστών της Επιχείρησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν είναι ιδιοκτήτης της ΔΕΗ».

ΕΛ. ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου