17 Σεπ 2011

Κίνημα «Δεν Πληρώνω» το τέλος ακινήτων από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ



«Αντάρτικο» κατά του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ξεκινά η ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Φωτόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Ο κ. Φωτόπουλος ανακοίνωσε ότι η ΓΕΝΟΠ θα εμποδίσει την έκδοση, αποστολή και είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως και τη διακοπή ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν το πληρώσουν.


Επίσης, ο κ. Φωτόπουλος προανήγγειλε προσφυγές της ΓΕΝΟΠ στη Δικαιοσύνη, κατά της νομιμότητας του τέλους, σημειώνοντας ότι η είσπραξη φόρων από την επιχείρηση δεν προβλέπεται από το πλαίσιο λειτουργίας της.
Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Φωτόπουλος κατήγγειλε εκβιασμό μέσω της ΔΕΗ εις βάρος των καταναλωτών, ενώ παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν εντυπωσιακή αύξηση των εντολών διακοπής ρεύματος, σε καταναλωτές που αδυνατούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Το επόμενο διάστημα, ανακοίνωσε ο κ. Φωτόπουλος, η ΓΕΝΟΠ θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε τρεις άξονες. Κατ’ αρχήν, θα εμποδίσει την επεξεργασία, έκδοση και αποστολή του ειδικού τέλους στους καταναλωτές, δεύτερον, θα εμποδίσει την έκδοση εντολών διακοπής για όσους δεν πληρώσουν το τέλος και τέλος, θα εμποδίσει την εκτέλεση της διακοπής ρεύματος από τεχνικούς της ΔΕΗ ή εργολάβους.
«Ας μας απολύσουν»
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κυρώσεις, εφόσον η ΓΕΝΟΠ υλοποιήσει το σχεδιασμό της, ο κ. Φωτόπουλος τόνισε: «Ας μας απολύσουν. Οι νόμοι φτιάχνονται για να υπηρετούν τον πολίτη».
Τα στοιχεία για τις εντολές διακοπής ρεύματος
Κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ, έχουν δοθεί 909.872 εντολές διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η συνολική οφειλή ξεπερνά το 1,4 δισ. ευρώ.
Οι εντολές σημειώνουν αύξηση 23% έναντι του αντίστοιχου περσινού οκταμήνου, ενώ από το σύνολο των εντολών εκτελέσθηκαν οι 174.926 (+ 6,2% από πέρυσι) καθώς οι υπόλοιποι πλήρωσαν το χρέος για να μην τους κοπεί το ρεύμα.
Επίσης, οι 114,582 από τους καταναλωτές που έγινε διακοπή, πλήρωσαν το λογαριασμό και έκαναν επανασύνδεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 60.344 καταναλωτές ζουν στο σκοτάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου