20 Σεπ 2011

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας για το Φόρο στα ακίνητα.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με αφορμή τον φόρο για τα ακίνητα.
Αναλυτικά:
Η άγρια επίθεση στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά μας δικαιώματα, την οποία η κυβέρνηση εξαπέλυσε μέσω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, δεν έχει σταματημό. Αφού υπέγραψε συνεχόμενα επαχθή μνημόνια με την Τρόικα, υποθηκεύοντας το δημόσιο πλούτο και μέλλον της χώρας μας, αφού εξάντλησε τους Έλληνες εργαζόμενους με περικοπές μισθών κι επιδομάτων, αφού οδήγησε στο ταμείο ανεργίας τουλάχιστον έναν στους πέντε Έλληνες, έκρινε πως υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω αφαίμαξή μας.

Αποφάσισε, λοιπόν, πως όχι μόνο μπορεί να συνεχίσει να αρμέγει τις ίδιες ισχνές, πλέον, αγελάδες αλλά να τους φορολογήσει και το μαντρί! Μετά την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης (προς ποιους αλήθεια;) έρχεται και η έκτακτη φορολόγηση των κατοικιών αναγκάζοντας χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους να πληρώσουν για δεύτερη στην ουσία φορά για όποιο «κεραμίδι» έχουν την τύχη/ατυχία να διαθέτουν.
Και το κράτος, εμμέσως παραδεχόμενο ότι στερείται στοιχειώδους εισπρακτικού μηχανισμού, παίρνει το ρόλο του προαγωγού κοινωφελούς οργανισμού, εν προκειμένω της Δ.Ε.Η., αναγκάζοντάς την να συλλέξει αυτή τον έκτακτο φόρο.
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί όλους τους συμπολίτες μας να συνυπογράψουν τη δήλωση άρνησης καταβολής του άδικου έκτακτου φόρου μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, ζητώντας αδιαπραγμάτευτα να αποσύρει η κυβέρνηση αυτό το νέο παράλογο χαράτσι
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου