19 Σεπ 2011

Στο πλευρό του Φωτόπουλου οι φοιτητές!


Στο πλευρό του αντάρτη συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου, φαίνεται ότι στέκονται οι φοιτητικές παρατάξεις ενισχύοντας το μέτωπο ενάντια στο νέο χαράτσι και δη στην κυβέρνηση. Στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αρχίσει ήδη να συζητούν την ενδεχόμενη σύμπλευση του φοιτητικού κινήματος με τις απόψεις του κ. Φωτόπουλου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε την περασμένεη εβδομάδα «Η ΓΕΝΟΠ θα καταθέσει προσφυγή κατά του μέτρου, ενώ αν η ΔΕΗ προσπαθήσει να εφαρμόσει το νόμο και να κόψει το ρεύμα σε όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν, τότε οι τεχνικοί θα αρνούνται να κόψουν το ρεύμα. Τέλος, αν η ΔΕΗ προσλάβει ιδιώτες εργολάβους για να κόβουν το ρεύμα, οι τεχνικοί δεν θα τους το επιτρέπουν». Στον πονοκέφαλο λοιπόν της κυβέρνησης από τον αντάρτη πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ έρχεται να προστεθεί και οι κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι φοιτητές στο πλευρό της ΔΕΗ για την «αντίσταση» με κάθε τρόπο στην εφαρμογή του νέου χαρατσιού.

Καθώς προκύπτει, οι φοιτητές δεν είναι αγανακτισμένοι μόνο με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και με τα «άδικα» όπως τα χαρακτηρίζουν μέτρα της κυβέρνησης με αποκορύφωμα το νέο χαράτσι στα ακίνητα. Οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ, της ΔΑΠ και της ΠΚΣήδη έχουν έρθει σε επικοινωνία με συνδικαλιστές της ΔΕΗ ορίζοντας το κοινό μέτωπο.
Για να γίνουμε πιο σαφείς, παρέμβαση στη ΔΕΗ στην Αγίου Δημητρίου πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή φοιτητές και φοιτήτριες από τις κατηλλειμένες σχολές του ΑΠΘ.
Οι φοιτητές έχουν ανοίξει πανό στην είσοδο του κτιρίου και έχουν αναρτήσει και ένα μεγάλο δεύτερο πανό από την ταράτσα  που καλύπτει όλη του την πρόσοψη και γράφει «Ρεύμα, παιδεία, υγεία και νερό, εμπόρευμα δεν είναι, ανήκουν στο λαό».
Οι φοιτητές ζητούν από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να μην εισπράξουν το νέο χαράτσι της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα, ενώ μοιράζουν και σχετική ανακοίνωση.
Στην παρέμβαση συμμετέχουν περίπου 50 άτομα.
Οι φοιτητές βρίσκονται στο γραφείο του διευθυντή της ΔΕΗ και ζητούν διακανονισμό για όσους κινδυνεύουν με διακοπή της παροχής ρεύματος.

Αναστασία Γαλάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου