12 Ιουν 2012

Προσφυγή «Σπάρτακου» κατά της ΣΣΕ στη ΔΕΗ


Το σωματείο «Σπάρτακος», που εκπροσωπεί 3.000 εργαζομένους στη Δυτική Μακεδονία, προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του τρόπου υπολογισμού των μειώσεων στις αποδοχές των εργαζομένων



Τέσσερις μέρες μετά την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης στη ΔΕΗ, μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και της ΓΕΝΟΠ, το σωματείο «Σπάρτακος» που εκπροσωπεί 3.000 εργαζομένους στη Δυτική Μακεδονία προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά του τρόπου υπολογισμού των μειώσεων στις αποδοχές των εργαζομένων.
Έπειτα από απόφαση που έλαβε χθες στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο «Σπάρτακος» ανακοίνωσε πως προσφεύγει δικαστικά κατά της απόφασης 134 που έλαβε το ΔΣ της ΔΕΗ κατά τη συνεδρίασή του στις 29 Μαΐου.


Με αυτή ρυθμίζονται οι μειώσεις που επιβάλλονται στις αποδοχές των εργαζομένων από τον Νοέμβριο του 2011 και η κατανομή τους μεταξύ βασικού μισθού, επιδομάτων και διαφόρων κατηγοριών εργασίας. Ο «Σπάρτακος» είχε αντιδράσει από την πρώτη στιγμή, καταγγέλλοντας ανισομερείς μειώσεις σε βάρος των σκληρά εργαζομένων στα ορυχεία και στους σταθμούς παραγωγής, προς όφελος των διοικητικών και άλλων υπαλλήλων στην Αθήνα και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα.

«Εμφύλιος»

Μάλιστα το θέμα αυτό αποτέλεσε ένα από τα σημεία τριβής που έφεραν σε σφοδρή αντιπαράθεση και τελικά σε «εμφύλιο» το σωματείο με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο «Σπάρτακος» υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη απόφαση αντίκειται στην ελληνική νομοθεσία, αφού επί της ουσίας παραβιάζονται ζητήματα της μισθοδοσίας, του βασικού μισθού και των ειδικών επιδομάτων, τα οποία κάθε μήνα μπαίνουν σε αμφισβήτηση.
Επιπλέον, το σωματείο κάνει γνωστό πως πρόκειται να διεκδικήσει να ενταχθεί στο συνταξιοδοτικό ένα ποσοστό από το επίδομα επικινδύνου εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, ο «Σπάρτακος» έλαβε τη δέσμευση του προέδρου της ΔΕΗ Α. Ζερβού πως οι αποφάσεις για τον χαρακτηρισμό των επιδομάτων και το ποσοστό μείωσής τους (σ.σ.: το σωματείο ζητά να μπει πλαφόν 35%) θα ληφθούν ύστερα από διαβούλευση στους επόμενους 3 και 4 μήνες αντίστοιχα.
Η ανακοίνωση του σωματείου καταλήγει με την επισήμανση πως «μετά τη διαδικασία της ΕΣΣΕ -με τον τρόπο που αυτή έγινε και στη βάση του κειμένου που τελικώς υπεγράφη- ο Σπάρτακος παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στη λεπτομέρειά τους και βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε περίπτωση».

από το w.w.w. e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου