10 Ιουν 2012

ΠΑΤΡΑ: Εκατοντάδες θύματα του προπατζή... ξαναπληρώνουν τη ΔΕΗ

ΤΟΥΣ "ΕΦΑΓΕ" ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ


 
Α
πατεώνας ολκής στην περιοχή Αγ. Διονυσίου, καταχράστηκε χιλιάδες ευρώ
«Φέσωσε» εκατοντάδες συναλλασσόμενους με τη ΔΕΗ, έκλεισε το κατάστημά του... και έγινε καπνός! Ο λόγος για πρατηριούχο του ΟΠΑΠ που διατηρούσε κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου και ο οποίος συνέχιζε να εισπράττει χρήματα για υποτιθέμενη εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΗ, έστω και αν η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού του είχε αφαιρέσει το δικαίωμα καταγγέλλοντας τη σύμβαση που είχε υπογράψει μαζί του. 

Και το ζήτημα είναι πως οι συγκεκριμένοι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν ξανά στη ΔΕΗ όλους τους λογαριασμούς που είχαν εξοφλήσει (υποτίθεται) στον πράκτορα ΠΡΟΠΟ αφού η ΔΕΗ... σηκώνει τα χέρια ψηλά! «Εμείς καταγγείλαμε την σύμβαση με τον συγκεκριμένο πράκτορα αλλά και με άλλους τρεις στα τέλη του 2009. Μάλιστα δημοσιεύσαμε και στον Τύπο δύο φορές την καταγγελία της σύμβασης. Και τον Ιανουάριο του 2010. Από εκείνη την ημερομηνία και μετά, δεν φέρουμε καμία ευθύνη» δήλωσε στον «Κόσμο» στέλεχος της Δημόσιας Επιχείρησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ προχώρησε στην καταγγελία με τον συγκεκριμένο πράκτορα γιατί καθυστερούσε να παραδίδει τα εισπραττόμενα χρήματα. Όμως εκείνος παρά την καταγγελία συνέχιζε να εισπράττει. Μάλιστα μπροστά στο μαγαζί του είχε τοποθετήσει «μαϊμού» πινακίδα στην οποία έγραφε «ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ» χωρίς όμως να αναφέρει τη λέξη ΔΕΗ! Επίσης αντί για σφραγίδα της ΔΕΗ (η οποία του είχε αφαιρεθεί, τοποθετούσε στους εξοφλημένους - υποτίθεται- λογαριασμούς, σφραγίδα ΟΠΑΠ! Και όπως αποδείχθηκε κανείς δεν το είχε προσέξει. 

Η ΔΕΗ σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Η ΔΕΗ έχει προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του συγκεκριμένου πράκτορα, ωστόσο αυτοί που έχουν βρει τον μπελά τους είναι όσοι εδώ και 2 περίπου χρόνια εξακολουθούσαν να πληρώνουν εκεί τους λογαριασμούς τους. Πιθανόν κάποιοι να πλήρωσαν ακόμη... και τα χαράτσια! Το συνολικό ποσό το οποίο έχει «τσεπώσει» ο πράκτορας παραμένει άγνωστο, δεν αποκλείεται όμως να ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ! Κάποιοι ήδη προχώρησαν σε... διπλοπληρωμή της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού η ΔΕΗ τους απειλούσε με διακοπή! Έστω και αν επιδείκνυαν τους υποτιθέμενους εξοφλημένους λογαριασμούς. Η ΔΕΗ δηλώνει πως δεν φέρει καμία ευθύνη και καλεί τους πελάτες της να στραφούν... εναντίον του πράκτορα! Οι καταναλωτές είναι σε απόγνωση, αφού όχι μόνο θα διπλοπληρώσουν το ρεύμα που κατανάλωσαν και τα δημοτικά τέλη, αλλά αμφιβάλλουν και για το αν θα πάρουν τα χρήματά τους από τον απατεώνα πράκτορα. 

Πάντως στη γειτονιά τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για την τύχη του! Μέχρι που κάποιοι έφθασαν στο σημείο να ισχυριστούν πως βρίσκεται στη φυλακή! Αυτό που μάθαμε είναι πως μέχρι και το ΣΔΟΕ τον είχε επισκεφθεί (προ του «λουκέτου») για άγνωστο όμως λόγο! 

Είναι προφανές πως οι συναλλασσόμενοι με πρακτορεία ΟΠΑΠ για την εξόφληση των λογαριασμών τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί! Γιατί αν σκεφθούμε πως μόνο τα τελευταία δύο χρόνια τέσσερις πράκτορες έχασαν την άδειά τους, δεν αποκλείεται κάποιοι να συνεχίζουν να εισπράττουν... χωρίς την άδεια της ΔΕΗ! 

από το w.w.w. dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου