15 Νοε 2011

Απίστευτο! Δίνουν δάνεια για να πληρωθεί το χαράτσι!!!

Τράπεζες, σε συνεννόηση με το κράτος, διαφημίζουν ειδικά δάνεια και κάρτες...

Την ώρα που οι στρόφιγγες των τραπεζών έχουν κλείσει, και δεν δίνουν δάνεια ούτε για δείγμα (έστω και για μικρά ποσά), χρησιμοποιούνται από το κράτος ως μέσο είσπραξης του ειδικού τέλους για τα ακίνητα. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ρεπόρτερ», τις τελευταίες μέρες καταφθάνουν μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα πωλητών από τραπεζικά υποκαταστήματα, προτείνοντας δάνεια και πιστωτικές κάρτες για την εξόφληση του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Αυτό καταγγέλλουν τόσο συνδικαλιστές της επιχείρησης, όσο και απλοί πολίτες.

«Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που γίνεται. Οι κατά τα άλλα «συγκρατημένες» τράπεζες οι οποίες δεν δίνουν πλέον δάνεια για τον παραμικρό λόγο, στέλνουν μηνύματα παρέχοντας με ιδιαίτερη άνεση μικρά δάνεια και πιστωτικές κάρτες για την εξόφληση του χαρατσιού. Και βέβαια όλα αυτά γίνονται αφού έχει δώσει το πράσινο φως η πολιτεία, την οποία το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πως θα «αρμέξει» τα χαμηλά λαϊκά στρώματα.» αναφέρει στον «Ρ» ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΔΟΠ- ΔΕΗ Πάτρας – Αιγίου Θεόδωρος Κανελλόπουλος.
ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ!
Στο μεταξύ τα σημάδια της οικονομικής κρίσης στην αγορά της Πάτρας είναι πλέον εμφανή αφού έμποροι και καταστηματάρχες της Αγίου Ανδρέου και της Αγίου Νικολάου, έφτασαν σε σημείο να λειτουργούν τα μαγαζιά τους με γεννήτριες καθώς είτε χρωστούν χρήματα στην ΔΕΗ η οποία τους έχει κόψει το ρεύμα, είτε προετοιμάζονται για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση που έπονται λόγω της αδυναμίας καταβολής του ειδικού τέλους. «Αυτό είναι κάτι που περιμέναμε. Όντως υπάρχουν κάποιοι έμποροι στα σημεία που λέτε οι οποίοι λειτουργούν με γεννήτριες καθώς δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το ρεύμα. Και μην φανταστείτε ότι μιλάμε για μεγάλα ποσά. Προσπαθούν να κάνουν διακανονισμούς με την επιχείρηση για μόλις 80 και 100 ευρώ. Αφού τα ταμεία τους είναι άδεια αυτό είναι πέρα για πέρα λογικό.
Εμείς πάντως για μία ακόμα φορά επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να κόψουμε το ρεύμα σε κανέναν. Είτε έμποροι είτε σε ένα απλό νοικοκυριό. Και γι’ αυτό, την δουλειά αυτή την έχουν αναθέσει σε ιδιωτικά συνεργεία. Χωρίς να θέλω να επιβεβαιωθώ οι συμπλοκές όταν θα αρχίσουν οι διακοπές ρεύματος θα είναι στην ημερήσια διάταξη.» προσθέτει ο κ. Κανελλόπουλος.
Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν το κίνημα κατά του τέλους καταφέρει να πετύχει κάτι. Αν και ο νόμος αφήνει περιθώριο μόνο για… ΔΕΗ-ΣΕΙΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου