15 Νοε 2011

"Δήμαρχοι ξυπνήστε!" Έλληνες Φορολογούμενοι ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ


Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί στις ΗΠΑ παρατηρείται συχνά το φαινόμενο οι βουλευτές (μέλη του Κονγκρέσου), αλλά και οι γερουσιαστές, να αποστασιοποιούνται από την επίσημη θέση των κομμάτων τους;
Η απάντηση βρίσκεται στη “λαϊκή πίεση” που ασκείται στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των πολιτών, μέσα από τα κανάλια διαρκούς επικοινωνίας που, είναι αναγκασμένοι να έχουν –λόγω των εκεί πολιτικών πρακτικών- οι αντιπρόσωποι με τους εκλογείς τους και τους πολίτες γενικότερα.

Είναι εντυπωσιακό, αλλά συμβαίνει: Όταν πρόκειται να ψηφισθεί κάποιο σημαντικό νομοσχέδιο, οι ταχυδρομικοί διανομείς ξεφορτώνουν πολλούς σάκους με επιστολές διαμαρτυρίας (ή ακόμη και με επιστολές επιδοκιμασίας – η επικοινωνία με τους αντιπροσώπους δε γίνεται μόνο σε περιπτώσεις διαμαρτυρίας) στα γραφεία των αντιπροσώπων. Τα emails και τα fax μπλοκάρουν από τον όγκο των μηνυμάτων που στέλνουν οι πολίτες, ζητώντας από τους πολιτικούς τους να πάρουν θέση και να υποστηρίξουν κάποιο αίτημα.

Η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική! Και είναι αποτελεσματική επειδή οι αντιπρόσωποι γνωρίζουν ότι δε μπορούν να πράττουν αντίθετα με τη λαϊκή βούληση. Και όσοι ποτέ επιχείρησαν να μη λάβουν υπόψη τους τη θέληση των πολιτών, στις επόμενες εκλογές, είδαν την υποψηφιότητά τους να βουλιάζει...

Στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής, η μόνη επικοινωνία που έχουν οι πολίτες με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους, είναι για να τους υπενθυμίσουν ότι μεταξύ τους υπάρχει κάποια «πελατειακή σχέση» και ότι έχουν συγκεκριμένα ρουσφέτια να τακτοποιήσουν.... Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής το ζούμε εδώ και δύο περίπου χρόνια και –δυστυχώς- θα το ζούμε για σειρά ετών.

Η πρακτική αυτή πρέπει να αλλάξει! Οι βουλευτές και οι δήμαρχοι είναι αντιπρόσωποί μας! Οφείλουν να “ακούν” τη φωνή μας και οφείλουν να λαμβάνουν υπ’ όψη τη βούλησή μας!

Η περίπτωση του “ειδικού τέλους ακινήτων” της ΔΕΗ, είναι μία μοναδική ευκαιρία που έχουμε σαν πολίτες, για να ξεκινήσουμε μία νέα πρακτική επικοινωνίας με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας!
Μπορούμε και πρέπει να επικοινωνήσουμε μαζί τους, για να τους ζητήσουμε να παρέμβουν ενάντια στον παράλογο, αντισυνταγματικό και κυρίως απάνθρωπο νόμο, που απειλεί να κόψει το ρεύμα από τους πολίτες, εάν αυτοί δε μπορούν, ή για λόγους συνείδησης δεν επιθυμούν να πληρώσουν τον απαράδεκτο φόρο ακινήτων!

Μπορούμε και πρέπει να τους ζητήσουμε να παρέμβουν, για να αρθεί η απειλή της υλοποίηση των κυρώσεων, έως το Συμβούλιο Επικρατείας εκδώσει την ετυμηγορία του για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου.

Μπορούμε και πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι κατέχουν τις θέσεις που κατέχουν επειδή εμείς τους εκλάξαμε για να μας αντιπροσωπεύουν. Και μπορούμε και πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι, η στάση τους θα ληφθεί σοβαρότατα υπ’ όψη, στις επόμενες εκλογές.

Ας επικοινωνήσουμε με τους Δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους της πόλης μας. Και ας τους ζητήσουμε:

1) Να παρευρεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την ημέρα που θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, κατά του ειδικού τέλους ακινήτων της ΔΕΗ.
Η συζήτηση θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου. Ας παρευρεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να δείξουν την αντίθεση της κοινωνίας στις απάνθρωπες κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος. Ας δείξουν στους Συμβούλους, ότι δεν κρίνουν απλά έναν νόμο. Κρίνουν το αίτημα μίας ολόκληρης κοινωνίας. Η οποία τους παρακολουθεί και περιμένει απ’ αυτούς να πράξουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους.

2) Να στείλουν επιστολή στο (νέο) Πρωθυπουργό και τον Υπουργό των Οικονομικών και να ζητήσουν την αναστολή των κυρώσεων της παραγράφου 53 του νόμου 4021/2011 (δηλαδή της διακοπής της ηλεκτροδότησης), τουλάχιστον έως την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σημειώνουμε ότι, πρώτος ο Σύλλογός μας απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Υπουργό των Οικονομικών.

Στείλτε τους επιστολή, fax ή email. Ή ακόμη (πιο σωστά και πιο αποτελεσματικά) περάστε από το Δημαρχείο και καταθέστε την επιστολή σας επισήμως, στη Γραμματεία, ζητώντας και αριθμό πρωτοκόλλου. Ας κάνουμε τη διεκδίκησή μας πιο επίσημη και -συνεπώς- πιο αποτελεσματική!

Βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, fax και email) κάθε Δήμου, πατώντας εδώ και επιλέγοντας το δικό σας Δήμο.

Οι Δήμαρχοι οφείλουν να ακούσουν τη φωνή των συμπολιτών τους! Οφείλουν να συμπαρασταθούν σε ένα δίκαιο αίτημα!

Για τη διευκόλυνσή σας, στο επάνω δεξί τμήμα της σελίδας, δείτε ένα υπόδειγμα μίας επιστολής που περιέχει τα δύο παραπάνω δίκαια αιτήματα των πολιτών. Η επιστολή είναι γραμμένη σε πρόγραμμα Word, έτσι ώστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, ή ακόμη να κάνετε και αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου