5 Νοε 2011

Δικαστική αναβολή για το «χαράτσι» της ΔΕΗ


Αναβλήθηκε -λόγω προσεπίκλησης του Δημοσίου στη διαδικασία- η προγραμματισμένη για χτες συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης της αίτησης προσωρινής διαταγής ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε 90χρονη καταναλώτρια, λόγω αδυναμίας πληρωμής του «χαρατσιού» της ΔΕΗ.
 
Όπως είπε στον «Α» ο δικηγόρος Κλεάνθης Βουλκίδης, «το δικαστήριο αρνήθηκε να εξετάσει την υπόθεση. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι στο αίτημα της 90χρονης προς το Δικαστήριο και προς τους εκπροσώπους της ΔΕΗ να διαταχθεί τουλάχιστον μέχρι τις 14-11 να μην κοπεί η παροχή ηλεκτροδότησης, υπήρξε καθολική άρνηση, ενώ ο λογαριασμός λήγει στις 7 Νοεμβρίου». Σύμφωνα με τον κ. Βουλκίδη, εντύπωση προκάλεσε η έντονα αρνητική στάση της ΔΕΗ, καθώς σε καμία περίπτωση δεν απειλείται ουσιαστικά από μία πιθανή καθυστέρηση στην πληρωμή του έκτακτου τέλους, αφού αυτό δε θα μπει στα ταμεία της. «Φαίνεται ότι η πολιτική της επιχείρησης σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με τη στάση που επέδειξαν οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ετσι, με ενδιαφέρον αναμένεται η διαδικασία τη μεθεπόμενη Δευτέρα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, όπου και θα συζητηθεί τελικώς η προσωρινή προστασία της ηλικιωμένης. Να σημειωθεί ότι η απόφαση θα εκδοθεί την ίδια μέρα, ενώ η ουσιώδης διαφορά της συγκεκριμένης αίτησης σε σχέση με τις ασκηθείσες προσφυγές ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας συνίσταται αφενός στην άμεση έκδοση πρώτης απόφασης από πολιτικά δικαστήρια και αφετέρου στο γεγονός ότι εστιάζει όχι στο αν είναι νόμιμο το τέλος, αλλά στο αν είναι νόμιμη η είσπραξή του μέσω του λογαριασμού ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου.

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου