22 Οκτ 2011

Έρχονται και κατασχέσεις για μη πληρωμή φόρων. Ακόμη και για το χαράτσι στα ακίνητα.

Στο οικονομικό επιτελείο αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική απειλώντας πλέον ανοικτά με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, 
σε μια προσπάθεια «συμμόρφωσης» των πολιτών.
Ένα βήμα παρακάτω απ όσα είχαν αρχικώς προβλεφθεί «πάει» σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την είσπραξη συγκεκριμένων τελών. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ειδικά σε ό,τι αφορά στο τέλος των ακινήτων, το οποίο θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ, προβλέπεται ότι σε περίπτωση άρνησης καταβολής θα επέρχεται κατάσχεση μισθών ή συντάξεων.
 
 
Κατά συνέπεια, η επίπτωση δεν περιορίζεται στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη, αλλά επεκτείνεται ακόμα περισσότερο, λαμβάνοντας πολύ πιο δραστικά μέτρα. Ο λόγος;
 
Προφανώς, στο υπουργείο Οικονομικών έφτασαν τα «νέα» που ήθελαν πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων να σταματούν από μόνοι τους την παροχή ρεύματος ή να μετέρχονται άλλους τρόπους για να αποφύγουν τη συγκεκριμένη φορολόγηση. Κι έτσι στο οικονομικό επιτελείο αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική και να απειλούν πλέον ανοικτά με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, σε μια προσπάθεια «συμμόρφωσης» των πολιτών. Μένει να αποδειχθεί αν αυτό το μέτρο, που πιο πολύ είναι εκφοβιστικό, θα αποδειχθεί και πιο αποτελεσματικό.
από το www forologikanea.gr την 22/10/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου