18 Οκτ 2011

Προτάσεις για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ



Πρόταση προς τους πολίτες που δεν επιθυμούν να πληρώσουν το Τέλος Ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ απευθύνει ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Ελλήνων Φορολογουμένων κ. Παναγιώτης Χασιώτης. Με παρέμβαση του στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ 7 επισημαίνει πως υπάρχει εναλλακτική πρόταση ώστε ο καταναλωτής να διασφαλίσει έστω και προσωρινά την ηλεκτροδότηση του σπιτιού του, χωρίς να πληρώσει το …χαράτσι!
“Ατομικά ο καθένας, όταν το έρθει ο λογαριασμός, θα τους συμβούλευα να πληρώσουν το ρεύμα στο Ταμείο



Παρακαταθηκών και Δανείων. Μόνο το αντίτιμο για το ρεύμα και τα δημοτικά τέλη. Το γεγονός ότι πληρώνεις εκεί βέβαια δε σημαίνει πως δε μπορούν να σου κόψουν το ρεύμα. Μετά ο καθένας μπορεί να κάνει  ασφαλιστικά μέτρα να ζητήσει να μην του κόψουν το ρεύμα… Μπορεί να το κάνει ο καθένας αυτό και χωρίς δικηγόρο. Δεν απαιτείται παρουσία του για ασφαλιστικά μέτρα. Και δεν απαιτείται και παράβολο αν κάποιος παρίσταται αυτοπροσώπως.
Ενδεχομένως να πρέπει να πληρώσει έναν δικαστικό επιμελητή. Μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 30 ευρώ περίπου…” δήλωσε σχετικά ο κ. Χασιώτης. Ο ίδιος πάντως επεσήμανε πως υπάρχει μια σοβαρή νομική εκκρεμότητα όσον αφορά την ενσωμάτωση του τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που ενδέχεται να προκαλέσει εκπλήξεις! 
“Περιμένουμε να εκδοθούν Υπουργικές αποφάσεις για το θέμα της ΔΕΗ και του …χαρατσιού. Ενώ ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η απόφαση, την προηγούμενη εβδομάδα παράνομα και παράτυπα εξέδωσαν λογαριασμούς και ζητούσαν χρήματα… Παρατυπία τουλάχιστον. Ουσιαστικά δεν υπάρχει νόμος. Θα έπρεπε να υπάρχει το ΦΕΚ και μετά να γίνουν όλές οι κινήσεις. Μια πειθαρχική, αν όχι ποινική δίωξη θα μπορούσε να είχε γίνει. Στην ουσία παράνομα είναι τα χρήματα αυτά. Ο Νόμος ισχύει από τη στιγμή που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ. Ο ίδιος ο Νόμος άλλωστε αναφέρει πως μετά την έκδοση του θα διευκρινίζονται όλες οι λεπτομέρειες» σημείωσε ενώ δεσμεύθηκε πως όλα τα παραπάνω θα ξεκαθαρίσουν εντός των ημερών… 
Γ. Πουρσαιτίδης: “Ψυχραιμία και συνεννόηση”
Ψυχραιμία συνιστά εκ μέρους των μεσιτών ο κ. Γιάννης Πουρσαιτίδης ο οποίος επισημαίνει πως θα πρέπει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. ”Να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι συμβατική υποχρέωση του ενοικιαστή να πληρώνει το ενοίκιο του και για την ομαλή διαβίωση του να καταβάλει τα διάφορα άλλα τέλη. Το Τέλος Ακινήτων, άσχετα με το αν είναι τελικά νόμιμο ή όχι, είναι άλλο.
Οτιδήποτε επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη δεν το πληρώνει. Είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να το πληρώσει το Τέλος αυτό” αναφέρει ο κ. Πουρσαιτίδης ο οποίος επιμένει πως εάν ωστόσο κάποιος επιθυμεί να εξυπηρετήσει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου μετά από συνεννόηση πάντα, μπορεί να πληρώσει τον λογαριασμό, συμπεριλαμβανομένου και του Τέλους ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να πάρει τα χρήματα του πίσω.
Όπως για παράδειγμα να τα αφαιρέσει από το ενοίκιο του επόμενου μήνα. “Αν όμως ο ιδιοκτήτης δεν πληρώσει το τέλος και κοπεί το ρεύμα δημιουργείται πρόβλημα. Ψυχραιμία και καλή συνεννόηση απαιτείται… Εγώ πιστεύω προσωπικά πως θα δημιουργηθούν προβλήματα από την ιστορία αυτή λόγω κάποιων ιδιοκτητών ακινήτων που δεν θα πληρώσουν έγκαιρα το τέλος» δήλωσε ο κ. Πουρσαιτίδης…
Γιάννης ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ από της evdomi.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου