Στα πλαίσια της συνάντησης αναπτύχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί για την σημερινή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, το μέλλον της σε σχέση με την πώληση των μονάδων, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο διοικητικός κόσμος στην επιχείρηση, καθώς και για τις εξελίξεις με την υπογραφή Σ.Σ.Ε.
Σε σχέση με το τελευταίο εκφράστηκε η θετική άποψη εκ μέρους της Διοίκησης, για υπογραφή της Σ.Σ.Ε. το συντομότερο δυνατό.
Στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Διοικητικών στη ΔΕΗ, όσον αφορά με την έλλειψη προσωπικού κυρίως στην πρώτη γραμμή, μεταξύ των άλλων, από την συνάντηση καταλήξαμε ότι στο επόμενο διάστημα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και εν όψει Συλλογικής Σύμβασης στα εξής:
- Χαρακτηρισμός της πρώτης γραμμής, λόγω της επικινδυνότητας που διατρέχουν οι συνάδελφοι στα ταμεία και στην εξυπηρέτηση του καταναλωτή.
- Οικονομικό κίνητρο για την πρώτη γραμμή.
- Εξ’αιτίας της επιμήκυνσης του ωραρίου στην εξυπηρέτηση του πελάτη, όσοι συνάδελφοι παραμένουν πέραν του ωραρίου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ημερήσιες εργασίες που προέκυψαν από τις συναλλαγές, θα αποπληρώνονται υπερωριακά.
- Χρονική επιμήκυνση των δανείων για όσους από το προσωπικό έχουν ανεξόφλητα δάνεια προς τη Διοίκηση, αλλά και τα καινούργια που χορηγούνται.
- Ελαστικό ωράριο για τις επιτελικές Διευθύνσεις που έχουν 8-4, αλλά κρίνουμε ότι το ωράριο πρέπει να είναι το ίδιο για όλους τους συναδέλφους, δηλαδή 7-3
- Άνοιγμα των μισθολογικών κλιμακίων των συναδέλφων, σύμφωνα με τα τυπικά προσόντα (Απολυτήριο Λυκείου), το οποίο αποτελεί αίτημα και έχει δικαιωθεί από το αρμόδιο Δικαστήριο. Για τα αυτονόητα άποψή μας είναι, ότι δεν έπρεπε να απαιτείται η προσφυγή μας στα δικαστήρια.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα συμφωνηθέντα θα υλοποιηθούν άμεσα και δεν θα χρονοτριβούν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, προκειμένου να δοθεί μία ανάσα στο προσωπικό.
Στα πλαίσια αυτά αποτελεί επιτακτική ανάγκη η υπογραφή της Σ.Σ.Ε., προκειμένου να διασφαλιστεί η εργασιακή προοπτική αλλά και να οριστικοποιηθούν, ποιές θα είναι οι αμοιβές του προσωπικού, εξ΄αιτίας των μειώσεων που επέβαλε ο Ν.4024/11.
Πιο συγκεκριμένα, «τα λίπη» και οι υπερβολές που χορηγήθηκαν μέχρι σήμερα μέσω επιδομάτων, καθώς και ο «μη έλεγχος των υπερωριών», αποτελούν οικονομικά δεδομένα που θα συμβάλουν, ώστε οι μειώσεις να μην υπερβαίνουν το 12% μεσοσταθμικά, προκειμένου δηλαδή να επανέλθουμε στις αρχικές μειώσεις.
Γραφείο Τύπου
ΕΔΟΠ-ΔΕΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου