30 Απρ 2012

Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ   
ΠΑΤΡΩΝ - ΑΙΓΙΟΥ                ΠΑΤΡΑ 30/4/2012

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπάρχει Φως, στο σκοτάδι που μας επέβαλαν με τα Μνημόνιά τους.....  


    Το 1886, η εργατική τάξη στις Η.Π.Α. Έδωσε μια από τις πιο σκληρές και αιματοβαμμένες μάχες για την καθιέρωση του 8ώρου.

    Σε ανάμνηση αυτής της εξέγερσης, καθιερώθηκε η πρωτομαγιά σαν παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης. Σαν ημέρα διεθνούς διαμαρτυρίας και συνδέθηκε με τους εργατικούς αγώνες, για την αλληλεγγύη και την ενότητα του παγκόσμιου εργατικού κινήματος.

    Η φετινή πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εν όψει της επίσημης ανακοίνωσης των νέων κυβερνητικών μέτρων, που εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο τον λαό και ιδιωτικοποιούν την ΔΕΗ.
     Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις απαιτήσεις της Τρόικας και εν ονόματι της κρίσης, προσπαθεί να ξεπουλήσει το Φιλέτο της Ενέργειας στους Νταβατζίδες - Τοκογλύφους. 
    Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απολύσεων, ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Κατεδαφίζουν το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα, προχωρούν σε μείωση μισθών και συντάξεων, καταργούν τις Σ.Σ.Ε., επαναφέρουν την εργασιακή ανασφάλεια και Ζούγκλα στους εργαζόμενους.
    Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς θα πρέπει να είναι, μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης στα αντεργατικά μέτρα και στην φοροκαταιγίδα που βιώνουμε.
    Οφείλουμε όλοι οι εργαζόμενοι, να μην αφήσουμε τους διαχρονικούς αγώνες να πάνε χαμένοι.
    Να αποτελέσει για άλλη μία φορά αυτή η κρίση ευκαιρία, όπως ιστορικά έχει αποδειχθεί, για νέες κατακτήσεις των εργαζομένων μέσα από την άνθιση του εργατικού κινήματος.
    Με το δυνάμωμα των συνδικάτων, την συμμετοχή, την ενότητα και την συλλογική δράση.

    Γιατί Κίνημα χωρίς μνήμη και ενότητα, είναι κίνημα χωρίς προοπτική.........  

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ας ξεσπάσουμε την Οργή μας σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την 1η Μάη στο Εργατικό Κέντρο.  Στέλνοντας   το μήνυμα στους σημερινούς Τυράννους που κατέστρεψαν τις Ζωές μας, ότι δεν θα τους αφήσουμε να εφαρμόσουν τα Μνημόνια που διέλυσαν τον Κοινωνικό Ιστό της χώρας και Φτωχοποίησαν τους Έλληνες. 


Γιατί υπάρχει Φως, στο σκοτάδι που μας επέβαλαν με τα Μνημόνιά τους.....  


ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου