4 Απρ 2012

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ.



    Επανήλθαν ξανά στην δημοσιότητα οι χορηγίες της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την προηγούμενη δεκαετία.
    Για άλλη μια φορά, ζούμε από τα παράθυρα των Μ.Μ.Ε. την βρώμικη επίθεση προς το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ. Μια επίθεση που στόχο κι σκοπό έχει, να το αποδυναμώσει στα μάτια της κοινωνίας και να το απαξιώσει στους εργαζόμενους.
    Τέτοια γεγονότα πιθανόν να ζήσουν και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε εταιρείες που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ξεπουλήσει.


    Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν λάθος, όχι η πραγματοποίηση όλων αυτών των προγραμμάτων, αφού άλλωστε ήταν μέσα από Σ.Σ.Ε., αλλά η διαχείρισή τους από την πλευρά της ομοσπονδίας μας.
    Και το διατυπώνω εγώ αυτό, ο οποίος δεν έκανα ποτέ χρήση αυτών, αλλά παράλληλα μαζί με άλλους, τα είχαμε καταγγείλει πολύ σκληρά το παρελθόν.
    Όποιος θελήσει μπορεί, να το διαπιστώσει διαβάζοντας την τοποθέτησή μου στο Γενικό Συμβούλιο της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ τον Μάη  του 2004, από το περιοδικό του συλλόγου ΕΝΩΣΗ.
    Σήμερα θεωρώ χρέος μου  να στηρίξω, όχι τους «ταξιδιώτες» ή τους «καπεταναίους», αλλά την ομοσπονδία μας που βάλλεται.
    Σε μια εποχή που από ότι φαίνεται, μετά την πολιτική απόφαση για διαμελισμό της επιχείρησης, επέρχεται και η απόφαση της Δωρεάς μονάδων της, σε Ξένα και Ελληνικά ιδιωτικά συμφέροντα.
    Άραγε αποτελούν τυχαία όλα αυτά τα δημοσιεύματα και η χρονική στιγμή όταν επανέρχονται μετά:

- την πρόθεση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να διεκδίκηση περί τα 525.000.000€, για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς τους ασφαλισμένους μας, σύμφωνα με το Νόμο 2773/1999 άρθρο 34.  ( Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 28/3/2012),  
- το εξασέλιδο Δελτίο Τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που αποδεικνύει για πιο λόγο τα Οικονομικά Αποτελέσματα του 2011 για τη ΔΕΗ, παρουσιάζουν ζημιές 149 εκατ. € και ποιοί ιδιώτες ωφελήθηκαν. (Δελτίο Τύπου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την 30/3/2012).

    Δυστυχώς δεν είναι τυχαία. Είναι κατευθυνόμενα, πιθανόν από το ΥΠΕΚΑ, διότι από την Παρασκευή 30/3/2012 το Υπουργείο, έστειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για επικύρωση, την τελική πρόταση μέτρων της χώρας μας, για την πρόσβαση ιδιωτών στα λιγνιτικά αποθέματα.
    Όπου σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει, την άμεση πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μελίτη 1 ισχύος 289MW, Μεγαλόπολη 3 ισχύος 255MW, Αμύνταιο 1 και Αμύνταιο 2 ισχύος 273MW η κάθε μία, Καρδιά 1 και Καρδιά 2 ισχύος 275MW η κάθε μία.
    Για τις μονάδες αυτές δεν έχει αναφερθεί κατώτατο τίμημα αποτίμησης, ενώ προς πώληση βαίνουν και υδροηλεκτρικά εργοστάσια τη Επιχείρησης.
    Η ενέργεια αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο Οικονομικό σκάνδαλο όλων των εποχών.
    Για το λόγο αυτό, τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου όσο και όσοι συναινέσουν στην εξέλιξη αυτή, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.
    Όχι στην δικαιοσύνη του εκάστοτε κ. Ρακιντζή, που με άλλοθι το πόρισμα του ΣΔΟΕ, επαναδιατυπώνει στα Μ.Μ.Ε. τις απόψεις του, σύμφωνα με την έκθεσή του το 2011, αλλά στη δικαιοσύνη που μετά της εκλογές, όταν τελικά γίνουν, θα καλεστούν όλοι όσοι έφεραν το ΔΝΤ στην Ελλάδα και ξεπουλούν κάθε Κρατική και Κοινωνική Περιουσία.
    Γιατί η πραγματική αξία της ΔΕΗ ανέρχεται στα 50 Δις ευρώ και ως γνωστών κανένας ιδιώτης δεν έχει την πρόθεση να επένδυση. Απεναντίας έχει την πρόθεση να Λεηλατήσει.
    Όσο για το πόρισμα του ΣΔΟΕ άραγε γιατί δεν δίνεται εξ’ ολοκλήρου στη δημοσιότητα;
    Μήπως είναι αλήθεια τελικά ότι δεν διαπιστώνει όλα αυτά που γράφονται, αλλά τα δημοσιεύματα είναι προϊόν από την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή κ. Ρακιντζή, του Απριλίου του 2011, τα οποία επανέρχονται σήμερα για τους σκοπούς που προανέφερα;             
    Τέλος προσωπικά θεωρώ, ότι θα πρέπει ο εισαγγελέας να παρέμβει, να αποδώσει τυχόν ποινικές ευθύνες και να απαιτήσει την επιστροφή από τους υπευθύνους, τα χρηματικά ποσά που τους αναλογούν.
    Παράλληλα θεωρώ ότι αυτή τη χρονική στιγμή, θα πρέπει τόσο τα πρόσωπα όσο και οι παρατάξεις, να μην παρασυρθούν σε μια δημόσια αντιδικία επιρρίψεις ευθυνών και να πετύχουν να μας διασπάσουν. Θα πρέπει όλα αυτά να μας ενώσουν, για την προάσπιση της ΔΕΗ και τις κοινωνικής περιουσίας που εκποιείται.

    ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ. 


ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ ΠΑΤΡΩΝ-ΑΙΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου