4 Οκτ 2012

Πάτρα: Πληρώνουν έναντι για τους.. έναντι λογαριασμούς της ΔΕΗ - Σε απελπισία οι καταναλωτές.



«Η εικόνα κοντά στα Ταμεία της ΔΕΗ είναι η πραγματική εικόνα ενός λαού που βρίσκεται στο χείλος της εξαθλίωσης», λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος της ΕΔΟΠ ΔΕΗ Θόδωρος Κανελλόπουλος. Τις τελευταίες ημέρες, με την προθεσμία εξόφλησης των λογαριασμών (στο μεγαλύτερο μέρος τους περιλαμβάνεται και η πρώτη δόση από το «χαράτσι») να εκπνέει, εκατοντάδες καταναλωτές συρρέουν στα γραφεία της Επιχείρησης στην Ακτή Δυμαίων δηλώνοντας στους ταμίες ότι αδυνατούν να καταβάλλουν το σύνολο του ποσού.


Η εναλλακτική που έχουν είναι ο,τι συμβαίνει και στις Εφορίες. Να βάλουν στο μηχάνημα αυτόματης εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ ή στα ΑΤΜ των Τραπεζών… όσα χρήματα έχουν. Πληρώνουν, δηλαδή, έναντι για τους… έναντι λογαριασμούς. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Καθηγητή σε Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών στην Πάτρα ο οποίος, όπως είπε στο thebest.gr, για λογαριασμό 228 ευρώ (μαζί με το «χαράτσι»), έβαλε στο μηχάνημα της ΔΕΗ μόλις 40 ευρώ καθώς αδυνατούσε να πληρώσει περισσότερα. «Είναι απάνθρωπο να ζητούν 228 ευρώ από εργαζόμενους που οι αποδοχές τους δεν ξεπερνούν πια τα 600 ευρώ τον μήνα», είπε στο thebest.gr.
Φυσικά, υπάρχουν και οι περιπτώσεις καταναλωτών της ΔΕΗ, όπως έλεγε στο thebest.gr ο κ. Κανελλόπουλος, που πληρώνουν την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά όχι το «χαράτσι». Και αυτό γίνεται, πάλι, μέσω του αυτόματου μηχανήματος της ΔΕΗ ή των ΑΤΜ των Τραπεζών.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα ισχύοντα, η ΔΕΗ δεν διακόπτει την παροχή ρεύματος για οφειλές μικρότερες των 500 ευρώ. Χωρίς να αποκλείεται, πάντως, το «πλαφόν» να χαμηλώσει…
από το http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου