24 Μαρ 2012

Έγινε αποκατάσταση στην πολύτεκνη Συριανή που της έκοψαν το ρεύμα

Τι λέει ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών της ΔΕΗ Σύρου.

H κοινωνική αναλγησία του ελληνικού κράτους σε όλο της το μεγαλείο! Μπορεί το ΣτΕ να έχει κρίνει παράνομη τη διακοπή του ρεύματος σε περίπτωση μη απόδοσης του χαρατσιού για τα ακίνητα, κάποιοι... φωστήρες όμως δίνουν εντολή να το «κόβουν» ανεξαρτήτως των προβλημάτων που αντιμετωπίζει μια οικογένεια. Τρανό παράδειγμα η κ. Ειρ. Τσ. Από το νησί μας τη Σύρο. Με πέντε παιδιά (το ένα έχει κάνει εγχείρηση) με πενιχρό μισθό από την εργασία της ως καθαρίστρια στο νοσοκομείο του νησιού (σε εργολάβο που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του) είδε το μεσημέρι της Πέμπτης να μην έχει ρεύμα στο σπίτι της. 

Η διακοπή έγινε για ποσό περίπου 940 ευρώ, με τα οφειλόμενα στη ΔΕΗ να είναι τα 353, αφού τα υπόλοιπα είναι το περιβόητο χαράτσι. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα υπήρχε κινητοποίηση άμεση από τους τεχνικούς ΔΕΗ Σύρου, οι οποίοι έκαναν άμεση αποκατάσταση της παροχής ρεύματος από το βράδυ της Πέμπτης.
«Σαν σωματείο ζητάμε να υπάρχει μια σειρά. Δεν γίνεται να ξεκινούν οι διακοπές από ανθρώπους που έχουν τόσα προβλήματα και χρωστούν λίγα χρήματα.» υποστήριξε στο syrosnews.gr ο πρόεδρος των τεχνικών ΔΕΗ Σύρου κ. Στράτος Σιμιτζής, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που έμαθε το πρόβλημα συνέβαλε τα μέγιστα στην επίλυσή του. «Ο τεχνικός που παίρνει εντολή να κάνει τη διακοπή δεν μπορεί να ξέρει τι πρόβλημα υπάρχει μέσα στο κάθε σπίτι που καλείται να πάει» κατέληξε. Το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε απλά στην αρχή και περιπτώσεις όπως της Ειρ. Τσ. θα υπάρξουν πολλές στο άμεσο μέλλον τόσο στη Σύρο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αν τη τι άλλο χρειάζεται μέριμνα από το κράτος ώστε να μην αντιμετωπίσει κανένας άλλος τη δυσάρεστη έκπληξη που αντιμετώπισε το μεσημέρι της Πέμπτης η πολύτεκνη μητέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου