30 Μαρ 2012

ΔΕΗ: πάνω από 1 δισ. οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί



Eντείνεται το πρόβλημα ρευστότητας της ΔΕΗ, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί αυξάνονται με γεωμετρικούς  ρυθμούς.
Με βάση την τελευταία επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης, στις 31 Δεκεμβρίου 2011 το ύψος των ανεξόφλητών των λογαριασμών έφτανε τα 819 εκατ. ευρώ. Σήμερα φαίνεται πώς έχουν ξεπεράσει το 1 δις ευρώ.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ΔΕΗ αποδίδει την αύξηση των ανεξόφλητων λογαριασμών σταοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί καταναλωτές λόγω της συνολικής μείωσης των εισοδημάτων, ωστόσο άλλος ένας λόγος είναι ο έκτακτος φόρος για τα ακίνητα και οι άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς του ρεύματος.
ΣτΕ
Σοβαρό πρόβλημα για τη ΔΕΗ είναι το «χαράτσι». Η εικόνα που μεταφέρεται από την επιχείρηση είναι ότι έχει σημάνει συναγερμός μετά τη διαρροή στις αρχές του μήνα της απόφασης του ΣτΕ για το μη νόμιμο της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη καταβολής του τέλους ακινήτων.
Από τη ΔΕΗ εκτιμάται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ενταθούν ακόμη περισσότερο τα φαινόμενα των ανεξόφλητων λογαριασμών που σαφώς συνδέονται με το έκτακτο τέλος για τα ακίνητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου