8 Σεπ 2012

ΠΑΤΡΑ: «Απάτη» στο μηχάνημα της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων.

Mόνο τραγελαφικό δεν είναι αυτό που έπαθε στην ΔΕΗ 60χρονος από την περιοχή του Αγίου Διονυσίου, ο οποίος ήδη έχει πέσει θύμα του γνωστού πρώην ιδιοκτήτη ΠΡΟΠΟ της γειτονιάς του ο οποίος εξαπάτησε δεκάδες καταναλωτές εισπράττοντας λογαριασμούς χωρίς να αποδίδει τα χρήματα στην ΔΕΗ. Προ ημερών μετέβη στο υποκατάστημα της Ακτής Δυμαίων προκειμένου να εξοφλήσει τρέχοντα λογαριασμό ύψους 80 ευρώ. 


Επειδή όμως "τυπικά" όφειλε και παλαιότερους λογαριασμούς (τους οποίους είχε μεν πληρώσει αλλά τα χρήματα είχαν καταλήξει στην τσέπη του πρώην "προπατζή") η υπάλληλος του συνέστησε να καταβάλλει τα 80 ευρώ στο μηχάνημα αυτόματης είσπραξης που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο της υπηρεσίας (εκεί που κάποτε πλήρωναν μόνο το ποσό που αντιστοιχούσε στο ποσό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι το "χαράτσι"). 

Ο 60χρονος πήγε στο μηχάνημα, διαπίστωσε όμως ότι... δεν μπορούσε να το χειριστεί και τότε εμφανίστηκε νεαρή, πρόθυμη να τον εξυπηρετήσει. Ο Πατρινός την ευχαρίστησε, παρέλαβε την απόδειξη... και έμεινε ήσυχος! Λίγες εβδομάδες μετά, με τον επόμενο λογαριασμό διαπίστωσε πως απειλείτο... με διακοπή (λόγω και των παλαιών χρεών), ενώ προς έκπληξή του τα 80 ευρώ... δεν είχαν πληρωθεί. Πήγε στην ΔΕΗ εξιστόρησε τα όσα είχαν συμβεί και αφού έγινε ο σχετικός έλεγχος διαπιστώθηκε πως τα 80 ευρώ είχαν καταλήξει... σε άλλον λογαριασμό! Αυτόν της νεαρής! Η οποία με "μαεστρία" είχε βάλει τα χρήματα του 60χρονου... στον δικό της λογαριασμό. 

Την εντόπισε... αλλά δεν μπόρεσε να βρει άκρη.

Με τη βοήθεια της ΔΕΗ ο 60χρονος κατάφερε να βρει τα στοιχεία της γυναίκας και μάλιστα η κόρη του ανέλαβε... να την τακτοποιήσει. Η επίσης νεαρή γυναίκα επικοινώνησε με την "απατεώνισσα" αλλά άκρη δεν βρήκε! Αρχικά... παρίστανε την ανήξερη, στη συνέχεια όμως είπε το εξής εκπληκτικό: "Τι λες κοπέλα μου; Εγώ δεν είχα να πληρώσω το δικό μου ρεύμα, θα δώσω κι τα χρήματα πίσω στον πατέρα σου";

 Προφανώς στηρίχθηκε στο γεγονός πως ο 60χρονος δεν θα μπορούσε να αποδείξει ότι τα 80 ευρώ είχαν καταλήξει... στον λογαριασμό της! 'Η ότι θα του στοίχιζε πολύ περισσότερο να υποβάλλει μήνυση και να τρέχει στα δικαστήρια... για 80 ευρώ. Δεν αποκλείεται πάντως κάποιοι ηλικιωμένοι που δεν γνωρίζουν τον χειρισμό του μηχανήματος να την έχουν πατήσει από "επιτήδειους" που "πωλούν"... τεχνολογία, με το αζημίωτο! 

από το www.dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου