6 Απρ 2012

Συμφέροντα κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων



Σε οργανωμένα συμφέροντα που θέλουν να πλήξουν την ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ ενόψει πώλησης λιγνιτικών μονάδων απέδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος την επίθεση που δέχεται η συνδικαλιστική οργάνωση μετά από το πόρισμα του Λ. Ρακιτζή και τους ελέγχους του ΣΔΟΕ. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, το επόμενο 15ήμερο θα πρέπει η Διοίκηση της ΔΕΗ να απαντήσει σε επιστολή της Κομισιόν σχετικά με την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων, θέμα για το οποίο η συνδικαλιστική οργάνωση τάσσεται αντίθετη και αποφασισμένη αν αντιδράσει με κάθε τρόπο. 

Αναφορικά με τα ευρήματα του πορίσματος η άποψη της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ αλλά και του νομικού της συμβούλου είναι ότι με αυτό δικαιώνεται ηθικά η οργάνωση και το πόρισμα αποτελεί κόλαφο για τον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις επιλεκτικές αναθέσεις έργων σε συγγενικά πρόσωπα μελών του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, ο κ. Φωτόπουλος παραδέχθηκε ότι είχαν γίνει αλλά εξέφραζε την άποψη ότι το ΔΣ δεν γνώριζε για τη συγγένεια.

Πρόκειται συγκεκριμένα για την ανάθεση μελέτης σε μελετητικό γραφείο της κόρης του παραιτηθέντος οργανωτικού γραμματέα της ΓΕΝΟΠ, Ρίζου Ρίζου. 

Ο παριστάμενος στη συνέντευξη κ. Ρίζος διέψευσε ότι η κόρη του έλαβε αμοιβή από τη ΓΕΝΟΠ, παρότι είχε βρεθεί τιμολόγιο και το γεγονός επιβεβαίωσε μεν ο κ. Φωτόπουλος, λέγοντας ότι το έργο που της ανατέθηκε δεν ολοκληρώθηκε, οπότε επέστρεψε την προκαταβολή. 

Για τις άλλες δαπάνες που αναφέρονται στο πόρισμα και του κ. Ρακιντζή και του ΣΔΟΕ, όπως ταξίδια συνδικαλιστών κτλ, η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ επέμεινε ότι πρόκειται για εκπαιδευτικά ταξίδια όπως και για έξοδα φιλοξενίας συνδικαλιστών από διάφορες χώρες. 

Άρα δηλαδή για τη ΓΕΝΟΠ δεν υφίσταται θέμα ούτε κατασπατάλησης χρημάτων της ΔΕΗ ούτε και παράνομων διαδικασιών. Απλώς ο κ. Φωτόπουλος παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπήρξαν αβλεψίες γραφειοκρατικές και υποσχέθηκε ότι στο μέλλον θα είναι πιο προσεκτικοί. 

Τέλος, μίνι ενδοσυνδικαλιστική σύγκρουση εκδηλώθηκε όταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της παράταξης του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) η οποία κατέκρινε τη λειτουργία της ΓΕΝΟΠ στο σημείο αυτό και ότι το ΠΑΜΕ δεν συμμετέχει σε παρόμοια ταξίδια κτλ, ο κ. Φωτόπουλος απάντησε ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συμμετείχαν στα ταξίδια και ανέφερε συνδικαλιστή που ταξίδεψε στον Καναδά με έξοδα της ΔΕΗ. Στο σημείο αυτό παρενέβη εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, ο οποίος είπε ότι η παράταξή του είναι αντίθετη με τη λειτουργία του οργανισμού κοινωνικών εκδηλώσεων της ΔΕΗ εν μέσω αντεγκλήσεων. 

Τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφων προς τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ εάν παραμένει ΠΑΣΟΚ, η απάντηση ήταν ότι «εγώ παραμένω Σοσιαλιστής και αντιμνημονιακός και θα αντιτίθεμαι σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές όπως αυτές του μνημονίου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου