31 Αυγ 2011

Ιστορίες που δυστυχώς έρχονται από το Μέλλον....

Η Οικονομική κατάσταση της Ελληνικής Κοινωνίας δοκιμάζετε καθημερινά και στα γραφεία της ΔΕΗ. Γιατί η ΔΕΗ αποτελεί τον «καθρέπτη» της οικονομικής ρευστότητας επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
    Το διαπιστώνει ο καθένας στις συναλλαγές του στην επιχείρηση, όπου δεκάδες πελάτες μας συνωστίζονται για να καταβάλουν, έναντι στο λογαριασμό που τους έχει αποσταλεί και αυτό λόγο της αδυναμίας να το καταβάλουν εξ’ ολοκλήρου. 

    Παρόλο που στην Πάτρα, τέσσερις υπάλληλοι καθημερινά ασχολούνται με διακανονισμούς λογαριασμών, οι ουρές είναι πάρα πολύ μεγάλες και πρωτόγνωρες.
    Η αδυναμία όμως να τηρήσουν ακόμη και τον διακανονισμό που υπογράφουν, οδηγεί τη ΔΕΗ, στην εφαρμογή της διακοπής λόγο χρέους στην παροχή του πελάτη.
    Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, πολλές φορές, διαδραματίζονται τραγελαφικά και λυπηρά φαινόμενα.
    Σε λίγο καιρό, πιθανόν, οι τεχνίτες να πρέπει να ντύνονται σαν «Αστακοί» για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε διακοπή κάποιας παροχής.
    Άλλωστε, σε διπλανή περιοχή, όταν τεχνίτης πήγε να κόψει μια παροχή από ασφαλές σημείο, σε πελάτη που είχε ανεξόφλητους λογαριασμούς και τον αντιλήφθηκε, απειλήθηκε ο εργαζόμενος με λάμα και ότι θα τον έριχνε από την σκάλα.
    Σε επικοινωνία του προϊσταμένου του πρακτορείου, με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ο Διοικητής ζήτησε, πριν η ΔΕΗ προχωρήσει σε διακοπή να έχει ενημερωθεί, ώστε να ετοιμάσει «Επιχείρηση» από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι οι συγκεκριμένοι πελάτες (αδέλφια) έχουν απασχολήσει κατά καιρούς το τοπικό Αστυνομικό τμήμα με άλλες ιστορίες, καθώς και την σωματική διάπλαση που έχουν.
    Τονίστηκε δε, ότι ο τεχνίτης που θα παρίσταται για την διακοπή από πλευράς της ΔΕΗ, να είναι από άλλον Νομό, άγνωστος, ώστε να μην προκληθούν μελλοντικά αντίποινες πράξεις.
    Αυτά δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση, τείνουν να γίνουν κανόνας. Γι’ αυτό άλλωστε παραιτήθηκε από την εργολαβία, ο εργολάβος αποκοπών λόγο χρέους από ασφαλές σημείο στην Πάτρα.
    Δεν είναι μακριά ο καιρός, που όταν στις γειτονιές θα βλέπουν αυτοκίνητο της ΔΕΗ, θα μαζεύονται όλοι οι κάτοικοι για να αποτρέψουν τυχόν διακοπή παροχής λόγο χρέους. Γιατί όλοι στην ίδια μοίρα θα είμαστε.
    Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα γίνεται «Επιχείρηση» με ΜΑΤ για να προβεί η ΔΕΗ σε διακοπή λόγο χρέους σε κάποια παροχή. 
    Αυτό δεν μας τιμά σαν κοινωνία και μας οδηγεί σε συνθήκες «Κοινωνικής Ζούγκλας».
    Όμως η ΔΕΗ, μπορεί με άλλους τρόπους να προσπαθήσει να εισπράξει τα οφειλόμενα χρέη της, π.χ. μέσο της Δικαστικής Οδούς.
    Γι’ αυτό άλλωστε στέλνει καθημερινά επιστολές σε πελάτες της, για την άμεση πληρωμή των οφειλών τους.
    Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα στο τέλος, να προχωρά και σε κατάσχεση περιουσιακών ακινήτων των πελατών της, όπως γίνετε σήμερα διαπραγμάτευση από  Δημοτική Επιχείρηση για την παραχώρηση στην ΔΕΗ, παραθαλάσσιου οικοπέδου πολλών στρεμμάτων, για την εξόφληση των οφειλών της.   
Γι΄αυτό άλλωστε η Verbund πριν ένα χρόνο αποχώρησε από την Λιανική Αγορά Ενέργειας. Είχε προβλέψει την οικονομική αδυναμία που θα υπάρξει στην Ελληνική Κοινωνία, από πλευράς των πελατών και τις επισφάλειες που θα υπάρξουν σε όλες τις εταιρείες που παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελληνική Αγορά ενέργειας.
Το ίδιο έπραξε και πριν ένα ο Δ. Μελησσανίδης αποχωρώντας από το μετοχικό σχήμα της Aegean Power.
Άραγε ξέρουν κάτι;


Κανελλόπουλος Θ. πρόεδρος Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Πατρών-Αιγίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου