12 Σεπ 2016

ΣΤΟ «ΣΚΟΤΑΔΙ» ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.

ΠΑΤΡΑ 12.9.2016                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΤΟ «ΣΚΟΤΑΔΙ» ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.

Με βασάνισε πολύ στο εάν θα έπρεπε να απαντήσω στο ΠΑΜΕ, στην Δημόσια απάντηση-καταγγελία του προς το πρόσωπό μου την Δευτέρα 5/9/2016, με αφορμή την κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων.

Σε μια ανακοίνωση που τα αξιοπερίεργο είναι, το πλήθος των λέξεων που χρησιμοποιήθηκε εναντίον μου οι οποίες ανέρχονταν στις πάνω από 471, όταν στην αντίστοιχη ανακοίνωση προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα Α., λόγο της επισκέψεως του στην περιοχή, δεν ξεπέρασε τις 257.

Βέβαια θα αναρωτηθεί ο καθένας, τελικά μέσα σ’ αυτό το πλήθος των λέξεων, έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους είχα θέσει;

Δυστυχώς όχι, δεν έδωσαν καμία απάντηση. Προσπέρασαν τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που είχα αναφέρει και αφορούσαν την καταβαλλόμενη προμήθεια προς τη ΔΕΗ των 500.000€, λόγο της είσπραξης των ανταποδοτικών του Δήμου από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και τα περί 400.000€ από τις Ανεμογεννήτριες που έχουν εγκατασταθεί στα όρια του Δήμου.    


Καμία αναφορά για τη μικρή συμμετοχή απαλλαγής από τα Ανταποδοτικά Τέλη του Δήμου για τις άπορες οικογένειες που ανέρχονταν στις 82, όταν στην διανομή τροφίμων που πραγματοποιείται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, οι δικαιούχοι ανέρχονται στις 6.000.

Στην ανακοίνωσή σας την 5/9/2016 επικαλείστε ότι προσωπικά έβαλα πλάτη στο να ιδιωτικοποιηθεί π.χ. η ΔΕΗ τα προηγούμενα χρόνια.  

Δεν σας κατηγορώ. Άλλωστε δεν γνωρίζεται την Συνδικαλιστική στάση του καθενός μας στον εργασιακό του χώρο. 

Γιατί εάν γνωρίζατε, θα διαπιστώνατε ότι τόσο εγώ όσο και πολλά άλλα τοπικά στελέχη της ΔΑΚΕ, την περίοδο του ξεπουλήματος των Δημόσιων Επιχειρήσεων, παραμείναμε πιστά στις Αρχές του Καραμανλησμού και του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.

Την εποχή που «εξαγοράζονταν» συνδικαλιστικές Συνειδήσεις με ταξιδάκια στο εξωτερικό και κάποιοι αποχωρούσαν από τα Συνέδρια των Ομοσπονδιών, για να περάσει η τότε Κυβέρνηση Σημίτη την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

Μήπως και σήμερα με την  στάση σας,  αλλά και την προσπάθεια να αποτρέψετε τις διακοπές στους  έχοντες την δυνατότητα να πληρώσουν, συμβάλλεται στον Οικονομικό Στραγγαλισμό της ΔΕΗ, ώστε να υφαρπάξουν τα Διεθνή Οικονομικά Κοράκια και να περάσει σε ξένα Ιδιωτικά χέρια.

Αναρωτηθήκατε γιατί δεν υπάρχει καμία Δημόσια Αντίδραση της Συνδικαλιστικής Παράταξης του ΠΑΜΕ στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για τις διακοπές που πραγματοποιούνται σήμερα; 

Ναι    κύριοι, είμαι περήφανος που ανήκω στη ΔΑΚΕ. Γιατί πάντα τολμά να υψώνει φωνή ανεξάρτητα ποιος Κυβερνά την κάθε χρονική στιγμή.

Δεν μας φόβισαν και δεν φοβηθήκαμε τυχόν διαγραφή. 

Όσον αφορά τώρα με την πραγματοποιηθείσα συγκέντρωση, διαπίστωσα συνομιλώντας με συμπολίτες μας, το πόσο δίκιο έχω σχετικά ότι αφήνουμε στο σκοτάδι συνανθρώπους μας.

Όχι λόγο διακοπής ρεύματος, αλλά στην Ενημέρωση και την Παρότρυνσή τους, να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. 

Στο να τους βοηθήσουμε να πληρώνουν λιγότερα και σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητές τους.

Το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας έκανε παρέμβαση την περασμένη Τρίτη, για περιπτώσεις εργαζομένων του Δήμου με ανεξόφλητες μεγάλες οφειλές.

Εργαζομένων με περικοπές στους Μισθούς λόγο των Μνημονιακών  Νόμων και την αδυναμία να αποπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Όμως σ’ όλες τις περιπτώσεις αυτές, παρόλο που πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, κανένας δεν τους είχε, όπως μου επικαλέστηκαν, ενημερώσει. 

Άραγε γιατί;

  Γιατί να πληρώνουν το ρεύμα στην ίδια τιμή με τα ανώτατα στελέχη π.χ. των Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας και όχι με μειωμένη;

Δηλαδή τα 40€ το μήνα για τον Χαμηλόμισθο ή τα 50€ το μήνα για το Τρίτεκνο αποκλειστικά για ενέργεια είναι πολλά, σε σχέση με τις άλλες δαπάνες; 

Γιατί αυτό είναι το ποσό που καταβάλουν όσοι έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, για κατανάλωση 1900KW ή 2200KW αντίστοιχα. (Με χρήση και Νυκτερινού).

Το πακέτο τα τσιγάρα, το εισιτήριο στις Αστικές Συγκοινωνίες, το αντίτιμο στάθμευσης στα πάρκινγκ,  το κιλό τα όσπρια, τα Φρούτα & τα Λαχανικά στη Λαϊκή Αγορά, είναι ακριβότερα από την ημερήσια Δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος. Εκτός των περί τρίτων (Δημοτικά Τέλη, ΦΠΑ, ΕΦΚ και ΕΤΜΕΑΡ, δηλαδή επιδότηση των ιδιωτών παραγώγων ΑΠΕ).

    Όμως κάποιοι για την επίτευξη των κομματικών τους επιλογών, θέλουν το λαό χωρίς ενημέρωση, καταχρεωμένο και εξαθλιωμένο μόνο να διαμαρτύρεται.

Ποιος θα τους βοηθήσει σήμερα να αποπληρώσουν τις συσσωρευμένες οφειλές ρεύματος, για ποσά των 5.000€, των 10.000€ ή 16.000€ που θα αυξάνονται μέρα με τη μέρα;

Θα διαγράψει η Δημοτική Αρχή τις απαιτήσεις της από τα μη εισπραχθείσα μέχρι σήμερα  Ανταποδοτικά Τέλη, από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ;  

Θα αναλάβει την είσπραξη των Ανταποδοτικών Τελών από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου ή την ΔΕΥΑΠ, εξοικονομώντας την καταβαλλόμενη προμήθεια στη ΔΕΗ των 500.000€;  

Περιμένω επί των ερωτημάτων αυτών, μια δημόσια τοποθέτηση-απάντηση από το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας.

Παράλληλα για την Οικονομική Ανακούφιση των οικογενειών που σήμερα δοκιμάζονται, προτείνω, τόσο στην Δημοτική Αρχή όσο και στις υπόλοιπες παρατάξεις, κατά εφαρμογή του Ν.3463/2006, άρθρο 202 παρ. 2,  να αποπληρώσουν την οφειλή των 16.000€ προς τη ΔΕΗ, της οικογένειας Ν.Μ. που κατοικεί στη συνοικία της Αγ. Αικατερίνης και χρειάζεται Μηχανική Υποστήριξη.    
Μια ενέργεια αλληλεγγύης και πραγματική στήριξης την οποία οφείλει η κάθε Δημοτική Αρχή, και θα πρέπει να αποτελέσει πολιτική σε όλες τις οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη και διαπιστώνουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Τελειώνοντας, παρόλο που μπορεί να ακούγεται εγωιστικό, εγώ είμαι ο πραγματικός «Κομμουνιστής»  και ας μην είμαι ενταγμένος στο ΚΚΕ.

Γιατί εγώ δεν θα ψήφιζα ποτέ την μείωση του ετήσιου Μισθώματος των κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας  των Εταιρειών VODAFONE, WIND και COSMOTE, που είναι εγκατεστημένες στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο από 48.000€ σε 28.000€ , σύμφωνα με την 424 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, την 16η Συνεδρίαση την 29 Ιουλίου 2015.

Για την απώλεια εσόδων και παράλληλα ανοχή στα κέρδη αυτών των Πολυεθνικών, τη έχει να δηλώσει Δημόσια το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας;     

Με εκτίμηση,

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
Τηλ.:6932637029


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου