29 Σεπ 2016

Πάτρα: Απίστευτες ουρές για διακανονισμούς στη ΔΕΗ, ακόμη κι από τις 05.30 το πρωί - Χθες το βράδυ ανακοινώθηκε παράταση ενός μήνα

Παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ για ένα μήνα και βελτίωση των όρων, αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης το ΔΣ της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνεται, τη συνεχιζόμενη προσέλευση των καταναλωτών για ένταξη στη ρύθμιση. Χθες οι ουρές έφθαναν ακόμη και έξω από τα κεντρικά της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα. 

 Τουλάχιστον 300 άτομα στοιβάχτηκαν στους διαδρόμους της επιχείρησης αναζητώντας έστω και την τελευταία στιγμή - δεν ήταν γνωστό μέχρι χθες οτι θα δοθεί παράταση. Ανάλογη εικόνα και σήμερα, μέσα και έξω στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ. 

Και σαν να μην έφθανε η δεδομένη ταλαιπωρία του κόσμου στις ουρές, ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Θεόδωρος Κανελόπουλος, μας ενημέρωσε και για ένα ακόμη πρόβλημα το οποίο προέκυψε μάλιστα αυτές τις ημέρες αιχμής. Ο τηλεφωνικός αριθμός εξυπηρέτησης στο 11770 δεν.. εξυπηρετεί όπως θα έπρεπε τους συνδρομητές της επιχείρησης, καθώς το προσωπικό που απαντά στο τηλ. κέντρο ενημερώνεται εκ νέου, σύμφωνα με τον γνωστό συνδικαλιστή.



Έτσι, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται ως τις 31 Οκτωβρίου. Επιπλέον:

-Δίνεται η ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση και σε όσους έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν κάνει αυθαίρετη επανασύνδεση, με επέμβαση στον μετρητή.

-Για όσους έχουν κάνει επέμβαση στον μετρητή (πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής), η επανασύνδεση θα γίνεται με προκαταβολή του 15% της οφειλής (αντί για 30% που ισχύει τώρα) και η εξόφληση σε 12 δόσεις (αντί για 8).

Ως τώρα, στο σύστημα διακανονισμών των 36 δόσεων, έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 400.000 πελάτες, με οφειλές άνω του 1,1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου