18 Ιουν 2014

Συνέδριο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ «ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ».

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ       
ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ             
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ  
ΠΑΣΠΑ/ΔΕΗ(ΦΥΛΑΚΕΣ)                            
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
                                                                                                                                                17/6/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνέδριο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
«ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ»

Ολοκληρώθηκε το εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Πρόκειται για ένα συνέδριο που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της ΓΕΝΟΠ.

 Πρόκειται για το πιο μελανό σημείο στην διαδρομή της Ομοσπονδίας, αφού σύνεδροι με εντολή της σημερινής ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ αποφάσισαν τον αποκλεισμό σωματείων από το συνέδριο.

Πιο συγκεκριμένα τα σωματεία: ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, ΣΕΠ, Καταμετρητές, ΣΟΣ, Φύλακες και Εργατική Αλληλεγγύη, αρνήθηκαν να εκχωρήσουν εξουσιοδότηση στη ΔΕΗ προκειμένου να παρακρατούν οι οικονομικές υπηρεσίες τις εισφορές των μελών υπέρ ΓΕΝΟΠ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μέσω εκβιασμών, απειλών και εμμονών που κράτησαν δύο μήνες ερμήνευε ως καταστατική υποχρέωση την εξουσιοδότηση, με αποτέλεσμα τη μεθόδευση του αποκλεισμού των προαναφερομένων σωματείων.

Δυστυχώς, για αυτούς υπάρχει και δικαιοσύνη η οποία μετά από προσφυγή μας απεφάνθη την συμμετοχή όλων στο συνέδριο χωρίς αποκλεισμούς. Η εξέλιξη αυτή έδωσε μία απάντηση τόσο στη ΓΕΝΟΠ, όσο και στην Διοίκηση της ΔΕΗ η οποία όλο αυτό το διάστημα μεθόδευε την όλη διαδικασία προκειμένου να εξυπηρετηθεί το δάνειο της ΓΕΝΟΠ.


Πρόκειται για μία υποχρέωση που δημιουργήθηκε χωρίς να ρωτηθούν τα σωματεία και κυρίως χωρίς να γίνει κανένας οικονομικός απολογισμός, αν και υπάρχει δεσμευτική απόφαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ, ώστε να γνωρίζουμε όλοι ποιες είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις της ΓΕΝΟΠ. 

Δυστυχώς  ακολουθήθηκε η τακτική του εκβιασμού και του αποκλεισμού από το Συνέδριο, με τα γνωστά και αποκαρδιωτικά αποτελέσματα σε όλους.

Με την στάση μας αυτή αποδείξαμε περίτρανα, ότι στους κόλπους της Ομοσπονδίας υπάρχουν αντιστάσεις σε ένα σύστημα το οποίο στοχοποίησε την ιστορία και την αποστολή της ΓΕΝΟΠ, με αποτέλεσμα να διαλύεται η ΔΕΗ και να μην υπάρχει καμία ενέργεια αντίστασης από πλευράς ΓΕΝΟΠ, αρκεί να θυμίσουμε τις περιπτώσεις του κοινοπρακτικού σχήματος της εμπορίας και την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

Δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ μίας ΓΕΝΟΠ, η οποία θα βασίζεται σε άλλες αρχές και προτάγματα, όπου πρωτίστως θα αναδεικνύονται οι υγιείς συνδικαλιστικές αξίες, η αγωνιστικότητα, η ταξικότητα, η ταπεινότητα, η αλληλεγγύη και όχι η αλαζονεία και συνδιαχείριση που οδηγούν στον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Για να γίνει αυτό απαιτείται μία εκ βάθρων και εκ βαθέων ανανέωση της συνδικαλιστικής συμπεριφοράς, προκειμένου το οικοδόμημα που λέγεται ΓΕΝΟΠ να δίνει όραμα και προοπτική, προκειμένου να κτιστεί  μία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας, αλλά και με την βάση των εργαζομένων.

Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι μία από τα ίδια, χωρίς μέλλον και προοπτική, αφού θα ανακυκλώνονται οι ίδιες πρακτικές και μάλιστα σε καθεστώς ομηρίας από κυβέρνηση και Διοίκηση.


Η ΓΕΝΟΠ ή θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των εργαζομένων ή δεν θα έχει μέλλον.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου