13 Ιαν 2014

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ: Η διασύνδεση των Κυκλάδων με τι λεφτά θα γίνει;

Σε αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ καλεί μέσω ανακοίνωσής της η Ένωση Διοικητικού & Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ (ΕΔΟΠ/ΔΕΗ).
Όπως τονίζει η Ένωση, «η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ μαζί με άλλα σωματεία και τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, θα προβούνε σε δράσεις αντίστασης στα σχέδια εκποίησης του Ομίλου ΔΕΗ».
Στην ανακοίνωση τίθενται παράλληλα ερωτήματα σχετικά με επιμέρους θέματα που σχετίζονται με τον ΑΔΜΗΕ, όπως για παράδειγμα το θέμα της χρηματοδότησης της διασύνδεσης των Κυκλάδων.
«H διασύνδεση των Κυκλάδων με ποια χρήματα θα γίνει, με αυτά που θα βάλει ο ιδιώτης, αυτά που θα πάρει από τον κρατικό κορβανά ή αυτά που θα δανειστεί από τις τράπεζες με την μορφή θαλασσοδανείων και ο λογαριασμός θα καταλήξει στον Έλληνα φορολογούμενο ως συνήθως;», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:


« Είναι γνωστό σε όλους ότι οι μνημονιακές επιταγές έχουν δρομολογήσει την ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΗ.
Έτσι, λοιπόν, με την είσοδο του νέου χρόνου «κλήρωσε» για τον ΑΔΜΗΕ η ιδιωτικοποίηση του σε ποσοστό 66%, ενώ αναμένεται εντός του Ιανουαρίου η νομοθετική ρύθμισή του, αφού ήδη το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή.
Η συγκυβέρνηση πιστή στους δανειστές ξεπουλά την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, όπως είναι η ΔΕΗ και οι θυγατρικές της, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, όπου διά στόματος Σαμαρά (στο Ζάππειο Ι), ανακοίνωσε «ότι οι υποδομές όπως είναι τα δίκτυα δεν πωλούνται».
Άραγε, αν πουληθούν τα δίκτυα ο ιδιώτης θα έχει καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες; Δηλαδή θα κάνει, καλύτερες συντηρήσεις, θα έχουμε μειώσεις των τελών διέλευσης της μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ώστε το ηλεκτρικό ρεύμα να προσφερθεί πιο φθηνό στον Έλληνα καταναλωτή; ή θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο;
Θα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των γραμμών μεταφοράς ή η χώρα θα βυθίζεται στο σκοτάδι;
Η πρακτική μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι ο ιδιώτης ενδιαφέρεται μόνο για την αύξηση των κερδών του χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη… ως εκ τούτου προκύπτει το ερώτημα: H διασύνδεση των Κυκλάδων με ποια χρήματα θα γίνει, με αυτά που θα βάλει ο ιδιώτης, αυτά που θα πάρει από τον κρατικό κορβανά ή αυτά που θα δανειστεί από τις τράπεζες με την μορφή θαλασσοδανείων και ο λογαριασμός θα καταλήξει στον Έλληνα φορολογούμενο ως συνήθως;
Σε κάθε περίπτωση ξεχνά η συγκυβέρνηση ότι ο ΑΔΜΗΕ διαχειρίζεται κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αφήνει τις υποδομές, τα δίκτυα μεταφοράς, το κέντρο ελέγχου, στα χέρια κάθε τυχάρπαστου κερδοσκόπου.
Το επόμενο διάστημα η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ μαζί με άλλα σωματεία και τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, θα προβούνε σε δράσεις αντίστασης στα σχέδια εκποίησης του Ομίλου ΔΕΗ, γι’αυτό σας καλούμε όλους σε συστράτευση.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου