19 Μαΐ 2020


ΠΑΤΡΑ 19.5.2020


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.  

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όταν ξεκινούσε η εργασιακή μας πορεία στην μεγάλη οικογένεια της ΔΕΗ και υπογράφαμε τη σύμβαση εργασίας, ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο  το ασφαλιστικό μας ταμείο και το Ειδικό τιμολόγιο προσωπικού.
Η κατάκτηση αυτή δυστυχώς, παρόλο που ήταν αποφάσεις μέσω Σ.Σ.Ε., αποτέλεσε πάντοτε τη στοχοποίηση όλων όσων κατά καιρούς επιθυμούσαν, τη συρρίκνωση και Διάλυση της επιχείρησης.
Με την παρούσα ανακοίνωση, δεν θα σταθώ σε λάθη και παραλείψεις που πιθανώς  έγιναν, ούτε σε ιστορικές αναδρομές για εξακρίβωση  των αιτίων και των αιτιών.
Θα εκφράσω όμως τον προβληματισμό μας καταθέτοντας παράλληλα και πρόταση για την ουσιαστική μείωση στους λογαριασμούς ενέργειας.


Έναν εύλογο και έντονο προβληματισμό που πηγάζει, από την διαφαινόμενη φυγή σε άλλους πάροχους ηλεκτρικής ενέργειας των εργαζομένων και συνταξιούχων του Ομίλου ΔΕΗ, λόγω των υφιστάμενων οικιακών τιμολογίων. Υπάρχει ήδη έντονη φημολογία για πολύ καλύτερα εκπτωτικά πακέτα άλλων παρόχων.
 Σύμφωνα με τον Ν.4643/19 η κυβέρνηση, προχώρησε στην κατάργηση του τιμολογίου (ΓΠ), δίνοντας τη δυνατότητα ειδικού τιμολογίου με έκπτωση κατά 30% στο σκέλος της χρέωσης προμήθειας.
Αυτό δεν αναιρεί την δυνατότητα από πλευράς της Δ.Ε.Η., στα νέα πακέτα που προτίθεται να παρουσιάσει,  να προχωρήσει και σε περαιτέρω έκπτωση π.χ. -45% ως Έκπτωση Συνέπειας, για εργαζόμενους ή Συνταξιούχους του ομίλου Δ.Ε.Η. που θα επιλέξουν να παρακρατείται το αναλογούντα ποσό για τους Λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, είτε από τη μηνιαία εκκαθάριση, είτε με πάγια Τραπεζική Εντολή από τον Τραπεζικό λογαριασμό Συνταξιοδότησης.
Παράλληλα και στο πλαίσιο ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αποτελεί ευκαιρία η επιχείρησή μας ( η ΔΕΗ), να εξαγγείλει και να προχωρήσει στην υλοποίηση έργων ενεργειακού συμψηφισμού (Net Metering), για οικίες εργαζομένων και συνταξιούχων του ομίλου, όπου το κόστος κατασκευής του θα αποπληρώνεται μηνιαία από την Μισθοδοσία ή την Σύνταξη.  
Αυτό θα επιφέρει ουσιαστική μείωση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς επίσης η Δ.Ε.Η., θα παρουσιάσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες της, αρχής γινομένης από τους ίδιους εργαζόμενούς της που πάντοτε διαχρονικά την στίριξαν.
Τις παραπάνω επιλογές θα μπορούσαν,  εάν επιθυμούν, να κάνουν χρήση και ο οποιοσδήποτε πελάτης ή εταιρεία.
Ελπίζω οι παραπάνω σκέψης μου, να απολέσουν αφορμή για διαβούλευση μεταξύ της επιχείρησης και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Με εκτίμηση
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Μέλος Δ.Σ. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ και Πρόεδρος Τ.Ε. ΠΑΤΡΩΝ -ΑΙΓΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου