8 Ιουλ 2013

Για 3η φορά στο Δ.Σ. της ΔΕΗ η σύμβαση με Damco Energy.

Για τρίτη φορά η Διοίκηση της ΔΕΗ επιδιώκει να φέρει σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τη σύμβαση για τη σύσταση κοινοπραξίας της εταιρείας με την Damco Energy (Ομιλος Κοπελούζου), που με τη μέθοδο του φραντσάιζινγκ θα αναπτύξει καταστήματα τα οποία θα πωλούν στα νοικοκυριά φωτοβολταϊκά συστήματα, ενεργειακά πιστοποιητικά για ακίνητα, αλλά και θα δέχονται και πληρωμές λογαριασμού ρεύματος της δημόσιας επιχείρησης.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί σύγκληση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και η Διοίκηση θέλει να αποσπάσει την έγκριση της σύμβασης που θα προβλέπει τη σύσταση εταιρείας με ποσοστό 51% της Damco Energy και 49% της ΔΕΗ.
Η ΕΔΟΠ καταγγέλλει


Οι αντιδράσεις των σωματείων των εργαζομένων είναι έντονες και μάλιστα η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού (ΕΔΟΠ) καταγγέλλει την ενέργεια αυτή, καθώς «δεν έχει προηγηθεί καν πλειοδοτικός διαγωνισμός», ενώ όπως επισημαίνει «επιδιώκεται η εκχώρηση της εμπορίας σε ιδιώτη και μάλιστα ανταγωνιστή της ΔΕΗ».


Άξιο αναφοράς είναι πως πέραν του ότι η πώληση φωτοβολταϊκών συστημάτων βαίνει πτωτική με δεδομένο το πρόσφατο «ψαλίδισμα» που έχει κάνει στις τιμές πώλησης το ΥΠΕΚΑ, η νέα εταιρεία που θα ιδρυθεί θα έχει ετήσιο μισθολογικό κόστος για την απασχόληση 16 ατόμων 485.632 ευρώ. Αυτό προκύπτει από την ανάλυση της KPMG, στην οποία έχει ανατεθεί η έρευνα για τη σκοπιμότητα σύστασης της κοινοπραξίας.
Συνδικαλιστές από τα χαμηλόβαθμα σωματεία των εργαζομένων της ΔΕΗ εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους και, μάλιστα, προειδοποιούν με νέο μπλοκάρισμα της λήψης μίας τέτοιας απόφασης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ από το http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου