26 Σεπ 2013

ΠΑΤΡΑ-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: 13.000 πολίτες κάθε μήνα αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος...


Του Γιάννη Γεωργόπουλου.

Ημέρες ενεργειακής φτώχειας εκτυλίσσονται καθημερινά στο κτίριο της ΔΕΗ στην Πάτρα όπου το τελευταίο διάστημα η αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών έχει τριπλασιαστεί με αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδοι των διακανονισμών.

Σύμφωνα με έρευνα του patrastimes.gr και όπως προκύπτει από τα αρχεία της ΔΕΗ στην Πάτρα,  οι έγγραφες αιτήσεις για διακανονισμό σε μηνιαία βάση έχουν εκτιναχτεί στις 2500!!!.

Ν. Νικολόπουλος: «Πρωτοφανής ενέργειες της Διοίκησης της ΔΕΗ».


Η Διοίκηση της ΔΕΗ απέστειλε εξώδικο κατά της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, για Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε με τον τίτλο «ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ», και που αφορούσε στο Κοινοπρακτικό Σχήμα ΔΕΗ - DAMCO για την δημιουργία franchise καταστημάτων ανά την Ελλάδα, όπου ως γνωστό η ΔΕΗ συμμετέχει με ποσοστό 49% και η Ιδιωτική Εταιρεία με το υπόλοιπο 51%!!!!

Φαίνεται πως η Τροϊκανή Διοίκηση της ΔΕΗ ενοχλήθηκε, γιατί η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ δεσμευόμενη από τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ είχε διαφορετική άποψη για τα κοινοπρακτικά σχήματα, από εκείνη της Διοικήσεως.

Η Διοίκηση λοιπόν της ΔΕΗ, αντί να απειλεί και να επιχειρεί να φιμώσει, να χειραγωγήσει και να ελέγξει ένα από τα ιστορικότερα σωματεία, όπως είναι αυτό της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα της Επιχείρησης, για το οποία «περί άλλων τυρβάζει».

25 Σεπ 2013

Ανακοίνωση ΕΔΟΠ-ΔΕΗ για το εξώδικο.

Ανακοίνωση σχετικά με το εξώδικο της ΔΕΗ στην ΕΔΟΠ/ΔΕΗ εξέδωσε το σωματείο. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

«Ο Σύλλογός μας στα πλαίσια της διαφύλαξης και προαγωγής των συμφερόντων των μελών μας – που άλλωστε αποτελεί και τον καταστατικό του σκοπό – είχε από την αρχή σταθεί απέναντι στη στρατηγική επιλογή της Διοίκησης για τη σύσταση κοινοπραξίας ΔΕΗ-DAMCO στην Εμπορία αναδεικνύοντας τις αρνητικές συνέπειες για την επιχείρηση και τα μέλη μας, πολύ δε περισσότερο μετά από τις πολιτικές των τελευταίων ετών, που κατέστησαν ευάλωτη τόσο τη δραστηριότητα όσο και τους συναδέλφους μας σε αυτήν.

24 Σεπ 2013

Χ.Φλουδόπουλος: Ξεπέρασαν το €1,2 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ.

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει εκ νέου η αγορά ηλεκτρισμού, εξαιτίας της ασφυκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με την ταμειακή ρευστότητα. 

Το πρόβλημα ξεκινά πρωτίστως από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας των καταναλωτών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, ενώ στο πρώτο πεντάμηνο του έτους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ είχαν παρουσιάσει σταθεροποίηση, το τελευταίο δίμηνο παρατηρείται εκ νέου αύξηση, της τάξης του 10%. Έτσι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από 1,2 δισ. ευρώ αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχουν ξεπεράσει το 1,3 δισ. ευρώ.

17 Σεπ 2013

ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.





    Αθήνα 17/9/2013    
       ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Πιο συγκεκριμένα η Διοίκηση της ΔΕΗ απέστειλε εξώδικο κατά της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, για Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε με τον τίτλο «ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ», και αφορούσε το Κοινοπρακτικό Σχήμα ΔΕΗ-DAMCO  για την δημιουργία franchise καταστημάτων όπου ως γνωστό η ΔΕΗ συμμετέχει με ποσοστό 49%.  
   Ενοχλήθηκε η Διοίκηση γιατί η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ δεσμευόμενη από τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ είχε διαφορετική άποψη για τα κοινοπρακτικά σχήματα, από αυτή της Διοίκησης. 
   Η Διοίκηση της ΔΕΗ, αντί να απειλεί και να επιχειρεί να φιμώσει, να χειραγωγήσει και να ελέγξει το ιστορικό σωματείο την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα της Επιχείρησης, για το οποία «περί άλλων τυρβάζει», όπως:

ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΡΔΑΜΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

       ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΡΔΑΜΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΗ
·        Σε μία εποχή που η επιχείρηση βάλλεται από παντού.
·        Σε μία εποχή που η τριχοτόμησή της είναι προ των πυλών.
·        Σε μία εποχή που οι ανταγωνιστές κάνουν πάρτι σε βάρος της ΔΕΗ.
Θα έπρεπε εργαζόμενοι και Διοίκηση της ΔΕΗ να έχουν κοινό προσανατολισμό για την σωτηρία και το μέλλον της ΔΕΗ.

Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση αντί να κάνει ρήξη με αυτούς που καταληστεύουν τη ΔΕΗ, προτιμά να στείλει εξώδικο στην ΕΔΟΠ για την έκδοση Δελτίου Τύπου που είχε τίτλο «ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ». 

Μία τέτοια πράξη μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, ενώ θυμίζουμε ότι ιστορικά ποτέ Διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει αποστείλει εξώδικο σε σωματείο επειδή εξέφρασε δημόσια τις απόψεις του, όπως συνέβη με το κοινοπρακτικό σχήμα ΔΕΗ-DAMCO με ποσοστό 49%-51% αντίστοιχα.