29 Ιαν 2012

ΣΟΚ: καπέλο έως και 33% στο χαράτσι της ΔΕΗ το 2012. Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα



Ενώ πολλοί καταναλωτές της ΔΕΗ δεν έχουν προλάβει να εξοφλήσουν καν τη δεύτερη δόση για το χαράτσι του 2011, θα πρέπει να πάρουν ξανά το κομπιουτεράκι τους για να υπολογίσουν τo αύξημένο ποσό που θα πληρώσουν το 2012 για το συγκεκριμένο φόρο.

Και αυτό γιατί, τα μέτρα που πρότεινε η Τρόικα στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα η πρόταση για αύξηση των αντικειμενικών αξιών κατά 25% με αναδρομική ισχύ από την 1/1/12, οδηγούν σε νέες αυξήσεις του φόρου για τα ακίνητα που πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και των υπολοίπων πάροχων ηλεκτρικού ρεύματος, που φτάνουν έως και 33%.
Το χειρότερο όλων είναι ότι για μία ακόμη φορά την μεγαλύτερη επιβάρυνση θα την υποστούν οι χαμηλές εισοδηματικά τάξεις, αφού στις ακριβές περιοχές οι τιμές δεν θα υποστούν σχεδόν  καμία μεταβολή.

27 Ιαν 2012

Αδυναμία πληρωμών από ΔΕΗ - τα "σκάγια" παίρνουν ηλεκτροπαραγωγούς και ΔΕΠΑ !


Ένα πιστωτικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τη ΔΕΗ και χαρακτηριστικά «μετάστασης» σε όλη την ενεργειακή αγορά είναι έτοιμο να σκάσει και να συμπαρασύρει στο φαύλο κύκλο του «δεν πληρώνω» τους πάντες, από το ΔΕΣΜΗΕ και τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς μέχρι τη ΔΕΠΑ, που σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Οικονομικών, προειδοποιεί σε επιστολή της πως εφόσον δεν πληρωθεί από τους πελάτες της θα αναγκαστεί να διακόψει τη τροφοδοσία τόσο τη δική τους όσο και της βιομηχανίας !

26 Ιαν 2012

«Ψήνουν» σούπερ- φόρο στα ακίνητα- Έρχεται αύξηση αντικειμενικών, χαράτσι και στα χωράφια!



Το σχέδιο για ενοποίηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία όπως το προβάλλει προς τα έξω το υπουργείο Οικονομικών, κρύβει ένα «σούπερ-φόρο» στα ακίνητα. Έναν φόρο τον οποίο θα πληρώνουν όλοι οι Έλληνες –ακόμη και αυτοί που έχουν αγροτεμάχια εκτός σχεδίου- όχι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, αλλά με εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο θα αποστέλλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο σούπερ- φόρος θα στηριχτεί στη λογική του ΕΤΑΚ ενός φόρου που για πρώτη φορά εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή, ο φορολογούμενος θα πληρώνει με βάση τη συνολική αξία της περιουσίας του και όχι για κάθε ακίνητο ξεχωριστά, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με το χαράτσι της ΔΕΗ. 

Σε άμεσο κίνδυνο η ενεργειακή στρατηγική και τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ


Ερώτηση 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ΔΕΗ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την ενεργειακή στρατηγική και τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ κατέθεσαν στη Βουλή δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων η Λούκα Κατσέλη, εκτιμώντας ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση χρηματοοικονομικής «ασφυξίας», η οποία χρήζει έγκαιρης αντιμετώπισης. 

Οι βουλευτές μιλούν για στρατηγικό έλλειμμα σχεδιασμού που διαπιστώνεται και στη χάραξη μιας αξιόπιστης ενεργειακής πολιτικής στον τομέα της παροχής ηλεκτρισμού. Σημειώνουν επίσης ότι παρουσιάζεται μια ανοχή στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών και την ίδια ώρα που οι πολίτες καλούνται συνεχώς να πληρώνουν απανωτές αυξήσεις, μόνο το δημόσιο χρωστά στη ΔΕΗ πάνω από 180 εκατ. ευρώ, ενώ ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες καταναλωτές, η Αλουμίνιον Α.Ε οφείλει πάνω από 80 εκατ. ευρώ. Οι δέκα βουλευτές καταγράφουν επίσης την έλλειψη ουσιαστικών ενεργειών στους τομείς αξιοποίησης των λιγνιτικών πόρων που μπορούν να διασφαλίσουν μελλοντικά τη διατήρηση ενός ανταγωνιστικού 

24 Ιαν 2012

«Μπλακ άουτ» για Energa και Hellas Power. Στη ΔΕΗ προσωρινά οι πελάτες τους


Ο ΔΕΣΜΗΕ κατήγγειλε τις συμβάσεις Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας και διέγραψε τις εταιρείες προμήθειας ENERGA και HELLAS POWER από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Χονδρεμπορικής Αγοράς, λόγω της μη εκπλήρωσης εκ μέρους τους των οικονομικών τους υποχρεώσεων.
«Μπλακ άουτ» για Energa και Hellas Power. Στη ΔΕΗ προσωρινά οι πελάτες τους
Συνεπώς, οι εταιρείες αυτές σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε πελάτες. Σύμφωνα με τη ΡΑΕ και τον ΔΕΣΜΗΕ η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει καθόλου την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους πελάτες των εταιρειών αυτών, όπως άλλωστε προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και δεν απαιτείται από την πλευρά των πελατών αυτών να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια. Κατόπιν τούτου, η ΡΑΕ και ο ΔΕΣΜΗΕ ενημερώνουν ότι οι πελάτες των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER θα εξυπηρετούνται, από ώρα 00:00 της 25ης/1/2012, αυτόματα από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου (άρθρο 57, Ν. 4001/2011), που σήμερα είναι η ΔΕΗ ΑΕ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου, οι πελάτες αυτοί θα πρέπει εντός τριών (3) μηνών να επιλέξουν τον προμηθευτή της αρεσκείας τους.

23 Ιαν 2012

Προς ανάκληση οι άδειες των Energa και Hellas Power (update 2) Πηγή:www.capital.gr

 
Τη διαδικασία που προβλέπεται για την ανάκληση των αδειών των εταιρειών Energa και Hellas Power ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία απέστειλε κλήση για ακρόαση των υπευθύνων των εταιρειών, την ερχόμενη Δευτέρα.

Η ακρόαση γίνεται με θέμα την αφαίρεση των αδειών λειτουργίας καθώς μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι δύο εταιρείες δεν είχαν καταβάλει τη δόση των 27 εκατ. ευρώ, που είναι η ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το διαχειριστή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ΡΑΕ, ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ έχουν έτοιμη την ανακοίνωση με τις οδηγίες προς τους πελάτες των εταιρειών για το τι θα πρέπει να κάνουν εφόσον υπάρξει διακοπή της λειτουργίας των εταιρειών που τους προμηθεύουν. Οι οδηγίες θα αναρτηθούν στο site της ΡΑΕ μόλις ο ΔΕΣΜΗΕ ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις

Αχαϊα: Χειροπέδες στη σπείρα που προκάλεσε ζημιά 370.000€ στη ΔΕΗ!

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 8 άτομα και ψάχνουν ακόμα 3...

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η σε περιοχές της Αχαΐας και Ηλείας. Συνελήφθησαν χθες (22-1-2012) το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, οχτώ αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 39, 29, 28, 27, 27, 22 και 19 ετών, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον αναζητούνται τρία άτομα, μέλη της ιδίας εγκληματικής ομάδας.

22 Ιαν 2012

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ. ΟΣΟΙ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, είναι υπόλογοι.

ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

AKΡΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΠΑΡΟΝ" ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΗ!!!

Νόμος-βόμβα για απολύσεις και μισθούς


Μετά το «κούρεμα» έρχεται το «ξύρισμα»

Υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας, η κυβέρνηση προχωρά σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα καταργηθούν οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις και κανονισμοί εργασίας σε ΔΕΚΟ και τράπεζες και θα ανοίξει ο δρόμος για απελευθέρωση των απολύσεων και δραστικές περικοπές των αποδοχών για 110.000 εργαζόμενους. 

Με τις προωθούμενες ρυθμίσεις το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα εναρμονιστεί πλήρως με εκείνο του ιδιωτικού τομέα έτσι ώστε να αρθεί η ιδιότυπη μονιμότητα του προσωπικού και να συμπιεστούν οι αμοιβές μέσω κατάργησης των εδικών επιδομάτων, θέσπισης πλαφόν στα δώρα και περιορισμού των αποζημιώσεων για υπερωρίες και έκτακτη εργασία. Με το νέο καθεστώς το ποσοστό των ατόμων που θα απολύονται κάθε μήνα και το ύψος των αποζημιώσεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες θα γίνεται με μοντέλο ιδιωτικού τομέα, ενώ οι μειώσεις στις αποδοχές θα φθάνουν μέχρι και 50%.

Κανένας εργολάβος δεν θα τολμήσει να κόψει το ρεύμα!



ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ​Σ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΛΟΓΩ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩ​Ν ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις εφιστούμε την προσοχή όλων στο παρακάτω θέμα: Αναστολή διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης. Η εταιρία (ΔΕΗ) όπως επίσημα ανακοινώθηκε δεν θα προχωρεί στην εκτέλεση των εντολών διακοπής σε όσους έχουν υποβάλλει αιτήσεις εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης, λόγω αδυναμίας πληρωμής αλλά και ανεξαρτήτως αιτιολογίας, μέχρι να εξετάσει όλες αυτές τις περιπτώσεις και κάθε μία βεβαίως ξεχωριστά. Οι αιτήσεις στις ΔΟΥ, αλλά και...
 ηλεκτρονικά με απλούστατο τρόπο:https://www1.gsis.gr/taxisnet2/eta/
Όσοι λοιπόν ανησυχείτε σπεύσατε να υποβάλετε αντίστοιχες δηλώσεις. Μέχρι να εξεταστεί το αίτημά σας δεν διατρέχετε κανέναν κίνδυνο για διακοπή ρεύματος.
Όπως έχουμε ανακοινώσει εδώ......,

20 Ιαν 2012

Hλεκτρική ενέργεια: «στάση πληρωμών» από Hellas Power-Energa



Ξεπερνούν τα 185 εκατ. Ευρώ οι οφειλές των ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας Energa καιHellas Power προς τον ΔΕΣΜΗΕ (120 εκατ. Ευρώ) και τη ΔΕΗ (67 εκατ. Ευρώ).
Σύμφωνα με πληροφορίες τουeuro2day οι δύο εταιρείες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις με αποτέλεσμα ΣΔΟΕ και οικονομική αστυνομία να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς της Hellas Power και ο ΔΕΣΜΗΕ να αφαιρέσει από την  Energa κωδικούς εισόδου στο σύστημα διαχείρισης ρεύματος για να πραγματοποιεί συναλλαγές.
Οι δύο εταιρείες που σύμφωνα με ανακοινώσεις τους έχουν συμφωνήσει να πωληθούν στο αραβορωσικό fund Worldwide Energy, δεν κατέβαλαν την περασμένη Τρίτη στον ΔΕΣΜΗΕ το ποσό των 24 εκατ. ευρώ.

19 Ιαν 2012

ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ: Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ» ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ



H αναλγησία και η αποσύνθεση της παρούσας διοίκησης στη ΔΕΗ έχει φτάσει σε μέγιστο βαθμό αφού επιμένει να καταπατά με ανερυθρίαστο τρόπο το δημοκρατικό διάλογο ανάμεσα στην ίδια και στην ψυχή της, που είναι οι εργαζόμενοι.
Η πτωτική πορεία της ΔΕΗ δείχνει να μην έχει τέλος και ο χρυσοπληρωμένος διευθύνων σύμβουλος που την διοικεί, έχει αφιερωθεί με πίστη και αφοσίωση στην υλοποίηση αποτέφρωσης της Επιχείρησης.

17 Ιαν 2012

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ;


  
ΔΑΚΕ/ ΕΔΟΠ-ΔΕΗ               16/1/2012
                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
              ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ
      ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ;
      Αληθεύει κύριε Πρόεδρε ότι αύριο στο Συμβούλιο Διεύθυνσης της Επιχείρησης  
      συζητείται η πώληση παραθαλάσσιου οικοπέδου 16 στρεµµάτων  
      συμπεριλαμβανομένων και κτισιμάτων χιλιάδων τετραγωνικών στην Κεφαλονιά;
      Αληθεύει κύριε Πρόεδρε ότι για την αγορά του εν λόγω οικοπέδου υπάρχει ένας  
      και µόνο ενδιαφερόμενος που υπέβαλε προσφορά;
      Αληθεύει κύριε Πρόεδρε ότι το τίμημα για την αγορά ανέρχεται στο 1.000.000 € περίπου;
 

Οχι διακοπή ρεύματος σε όποιον δεν μπορεί να πληρώσει



Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι: «Κανένα νοικοκυριό δεν πρέπει να θεωρήσει ότι διατρέχει κίνδυνο να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας επειδή δεν κατεβλήθη το ειδικό τέλος, εφόσον έχει ζητήσει να υπαχθεί σε καθεστώς εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης και εφόσον συντρέχει πραγματική και αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής»

«Δεν θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής ή σε κατάσταση ανάγκης. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον υπουργό Οικονομικών στη διοίκηση της ΔΕΗ είνα
«Δεν θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής ή σε κατάσταση ανάγκης. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον υπουργό Οικονομικών στη διοίκηση της ΔΕΗ είναι αυστηρές και σαφείς», λέει η ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών
Δεν θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κανέναν που πραγματικά δεν μπορεί να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, διαβεβαιώνει ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

16 Ιαν 2012

Αρνούμαστε να κόψουμε το ρεύμα στους φτωχούς




«ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Συνάδελφοι τεχνικοί,
Τις επόμενες ημέρες θα κληθείτε και θα λάβετε εντολές να διακόψετε το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς και ανέργους συνανθρώπους μας που δεν κατάφεραν να πληρώσουν το χαράτσι.
Με κάθε σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις επιπτώσεις των κινήσεών μας 

Στο σκοτάδι 20.000 νοικοκυριά



Εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 50.000 νοικοκυριά έχει δώσει η διοίκηση της Δ.Ε.Η., λόγω μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων, με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο να δηλώνει ότι θα «κόψουμε τα χέρια» σε όποιον κατεβάσει τον διακόπτη σε φτωχούς πολίτες.

15 Ιαν 2012

Βρείτε πόσα θα σας... πάρει η ΔΕΗ με τα νέα τιμολόγια

Επιβάρυνση η οποία μπορεί να ξεπερνάει και τα 200 ευρώ τον χρόνο για ένα νοικοκυριό που καταναλώνει αρκετό ρεύμα, φέρνουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η εταιρεία, ανακοίνωσε τις νέες τιμές και το fpress.gr υπολόγισε για εσάς πόσα θα πληρώσετε επιπλέον. Δείτε τον αναλυτικό πίνακα.
Ο νέος αναλυτικός τιμοκατάλογος έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ. Ωστόσο, από το 15σελιδο τεχνικό κείμενο, δεν θα μπορέσετε να υπολογίσετε πόσα ακριβώς τα πληρώνετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταρτίσαμε τον ακόλουθο πίνακα:

14 Ιαν 2012

Η ενοχοποίηση της ΔΕΗ (του Μιχάλη Ραμπίδη*)

Κάθε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ από τον Δεκέμβρη 1999 ημερομηνία απελευθέρωσης αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Η/Ε/) και εντεύθεν, δημιουργεί μια συγχορδία ενοχοποιητικών δημοσιευμάτων και συγχρονισμένων κανονιοβολισμών σε βάρος της, από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.


Η προβαλλόμενη κοινωνική αγανάκτηση σε βάρος της Επιχείρησης, είναι δυσανάλογη του μεγέθους των αυξήσεων, όταν μάλιστα έντεχνα αποκρύπτεται πως για το τελευταίο ποσοστό αύξησης 9,2% μόνον το 1,1% είναι το καθαρό όφελος της ΔΕΗ.

Επιστολή σε ένα ανάπηρο κράτος...


Δεν το συνηθίζω να αναπαράγω κείμενα που συναντώ στο ταχύτατο χάος του διαδικτύου. Μιλώντας όμως σε απόλυτα προσωπικό επίπεδο, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι με την αναλγησία της «μνημονιακής τάξης πραγμάτων» απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία. Η ΔΕΗ λοιπόν, ανέλαβε με ζήλο τον νέο της ρόλο ως φοροεισπράκτορας και από ότι, τι φαίνεται έχει σκοπό να τον εκτελέσει πειθήνια, χωρίς διακρίσεις. Η ιστορία του κ. Δημογιάννη, ο οποίος έχει αναγνωρισμένο ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας, το επιβεβαιώνει με τρόπο σκληρό και αναίσχυντο.

11 Ιαν 2012

Ο σύγχρονος Σκίρων στην Ελληνική Κοινωνία......


Είναι γνωστό ότι κατά την Ελληνική Μυθολογία, ο ΣΚΙΡΩΝ ήταν ο περιβόητος Κορίνθιος Ληστής, γιος του Πέλοπα, που παραμόνευε στην Κακιά Σκάλα και όποιος περνούσε μόνος του, του ζητούσε να του πλύνει τα πόδια για να περάσει από το πέρασμα. Τότε τον έσπρωχνε στον γκρεμό και τον σκότωνε.
    Δεν ξέρω εάν ήταν τυχαία, η ονοματολογία που δόθηκε στο Μηχανογραφικό σύστημα των αποκοπών της ΔΕΗ, ή αποτελεί ένα βαθύτερο νόημα και μήνυμα της Επίσημης ΔΕΗ, για την «ληστεία» που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες Πολίτες, με το χαράτσι στα ακίνητα.   
    Σίγουρα το νόημα που πηγάζει και νομίζω όχι τυχαία, ότι με συλλογική αντίδραση θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την διακοπή στην ηλεκτροδότηση στα ακίνητα που δεν έχει πληρωθεί το Χαράτσι.

10 Ιαν 2012

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

Με πανό που αναρτούν στα σπίτια τους, εκφράζουν την διαμαρτυρία τους στο χαράτσι μέσο των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος οι πολίτες στην Πάτρα, στην οδό Γ. Ρούφου και Κ. Παλαιολόγου.



9 Ιαν 2012

Απάντηση στον υπουργό Π.Ε.Κ.Α. από ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


   Σε δυο μέρες από σήμερα, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, δέκα (10) συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και πέντε (5) πολίτες που συμπαραστέκονταν στον αγώνα μας εναντία στον κατάπτυστο και αντικοινωνικό νόμο της κυβέρνησης, που χρησιμοποιεί το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας ως μέσο εκβιασμού απέναντι στον φτωχό, τον άνεργο και τον μικρoσυνταξιούχο, οδηγούμαστε στα Δικαστήρια, γιατί με τη στάση μας εμποδίσαμε να φύγουν εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών συνάνθρωπων μας που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι.

5 Ιαν 2012

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Από την 1η Ιανουαρίου 2012 ισχύουν τα νέα τιμολόγια χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, που προβλέπουν μεσοσταθμικές αυξήσεις 9,2%.

Τα νέα τιμολόγια που ανακοίνωσε η επιχείρηση, αποφασίστηκαν μετά από γνωμοδότηση της ΡΑΕ και σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Όπως προκύπτει από τα τιμολόγια, η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων στη Χαμηλή Τάση ανήλθε στο 9,2%, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και τα τιμολόγια των πολυτέκνων διατηρούνται αμετάβλητα, ενώ οι λογαριασμοί ρεύματος κλιμακώνονται από 9% έως 12,1% για τους οικιακούς πελάτες, ενώ θα επιβαρυνθούν όσοι κάνουν μεγαλύτερες καταναλώσεις.

3 Ιαν 2012

ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: "ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ"

Με στόχο την ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική και την τήρηση των δεσμεύσεων του μεσοπρόθεσμου μνημονίου, ο κατά κόρον αποτυχημένος κος Παπακωνσταντίνου με υπέρμετρο πατριωτισμό λύνει το γόρδιο δεσμό συνεχίζοντας την σοσιαληστρική τακτική του Χότζα και ανακαλύπτοντας το αεικίνητο.
    «Λεφτά υπάρχουν στις τσέπες των εργαζομένων και των καταναλωτών»
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ 3-1-2012

O άδικος και κατάπτυστος νόμος, που μείωσε σημαντικά τους μισθούς μας (έστω και εάν αποφύγαμε την ολοκληρωτική καταστροφή) και μας έφερε στα όρια της εξαθλίωσης κρύβει μια πιο επικίνδυνη παγίδα που λέγεται διαχείριση της ωρίμανσης μισθού (κλιμάκιο, χρονοεπίδομα) για τα επόμενα 4 χρόνια.
 
Μεταξύ των εργαζομένων υπάρχει μεγάλη αγωνία και ανησυχία για το εάν  ο πενιχρός μισθός θα παραμείνει σταθερός ή μειούμενος για τα επόμενα χρόνια.
 

2 Ιαν 2012

ΔΕΗ: Οι τιμές παραμένουν οι χαμηλότερες μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης

"Οι τιμές ρεύματος που προσφέρει η ΔΕΗ για τους οικιακούς καταναλωτές, κατά μέσον όρο, παραμένουν οι χαμηλότερες μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης", επισημαίνει η Επιχείρηση σε ανακοίνωση της με αφορμή σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο "Μύθος το φθηνό ρεύμα".

Η εταιρεία, αν και σημειώνει ότι αποτελεί πάγια πρακτική της να μη σχολιάζει απόψεις και αναφορές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για θέματα που φορούν τις δραστηριότητές της, υπογραμμίζει ότι το περιεχόμενό του δημοσιεύματος δεν ανταποκρίνεται προς την πραγματικότητα.