30 Νοε 2011

Αντισυνταγματική η διακοπή του ρεύματος λόγω μη πληρωμής του τέλους .


Όταν τίθεται σε εφαρμογή το τελευταίο διάστημα ένα οικονομικής φύσης μέτρο που επιβαρύνει το σύνολο του πληθυσμού το πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι εάν το μέτρο αυτό αντίκειται στο Ελληνικό Σύνταγμα ή όχι.

Το ερώτημα αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ αναφορικά με το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε που επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ με το εκβιαστικό δίλημμα ή το πληρώνετε ή μένετε χωρίς ρεύμα.

29 Νοε 2011

Γ.ΔΗΜΑΡΑΣ: "Σβήνουμε τα φώτα της πόλης, ανάβουμε τα φώτα του αγώνα ενάντια στο χαράτσι"

ο
Δήμος της Πάτρας είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που έκλεισε συμβολικά για μια μέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συνεχή οικονομικά μέτρα που εξοντώνουν τους πολίτες, ενώ με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας τάχθηκε ομόφωνα κατά τη επιβολής του έκτακτου φόρου ακινήτων, καθώς πρόκειται για ένα βάρβαρο και κοινωνικά άδικο χαράτσι.

26 Νοε 2011

Συλαλλητήριο εναντίον του χαρατσιού στα ακίνητα στην Πάτρα.


Τραμπούκικη επίθεση σε βάρος εργαζομένων της ΔΕΗ

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Προβοκατόρικη και τραμπούκικη επίθεση σε βάρος εργαζομένων στο υποκατάστημα της ΔΕΗ ΑΕ στην Καλλιθέα (Αραπάκη και Σκίππης) από 30 - 40 άτομα, που - σύμφωνα με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ - δήλωναν μέλη τού "Δεν Πληρώνω", φορούσαν και κρατούσαν τα σχετικά διακριτικά (καπελάκια κονκάρδες, σημαίες κ.λπ.), έγινε χθες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εργαζόμενοι και μία πελάτης του καταστήματος και στη συνέχεια να διακομιστούν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

25 Νοε 2011

Χαράτσι ΔΕΗ: Η κατάσταση θα γίνει πιο εκρηκτική με τη 2η δόση


Ιδιαίτερα... φορτισμένες παραμένουν οι εξελίξεις, όσον αφορά το μέτωπο της ΔΕΗ, καθώς σημειώνονται ταυτόχρονα έντονες αντιδράσεις ενώσεων πολιτών, που δηλώνουν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το χαράτσι που τους επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών του ρεύματος, αλλά και κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που έφτασαν, όπως είναι γνωστό, μέχρι του σημείου να συλληφθούν και να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος, και άλλοι συνδικαλιστές.

24 Νοε 2011

Βόμβα από Κομισιόν για το χαράτσι

Το κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητάει από τη ΔΕΗ τη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι, είναι η επίσημη θέση του αρμόδιου Επιτρόπου για θέματα ενέργειας.

Το ενδιαφέρον της Κομισιόν ήρθε μετά από σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.
Στην απάντηση του ο Γερμανός Επίτροπος G.Oettinger ΞΕΚΑΘΑΡΊΖΕΙ πως ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ κόβεται το ρεύμα σε όσους πληρώνουν τη ΔΕΗ και όχι το χαράτσι, και προσθέτει πως σύμφωνα με ευρωπαικές οδηγίες δεν πρέπει να γίνεται διακοπή ούτε στους ευάλωτους καταναλωτές.

Με επέμβαση των ΜΑΤ έληξε η κατάληψη στη ΔΕΗ Χολαργού

Διμοιρίες της αστυνομίας απομάκρυναν τους συνδικαλιστές από την είσοδο του κτιρίου στη Λ. Μεσογείων. 
Σε 48ωρη απεργία στα μηχανογραφικά κέντρα της ΔΕΗ, σήμερα και αύριο, και 4ωρες στάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Αττική, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, καλεί η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση των ΜΑΤ στα γραφεία της Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό, που τελούσαν υπό κατάληψη από την περασμένη Κυριακή.
Κατά την επέμβαση της αστυνομίας προσήχθησαν 15 άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος και άλλοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας βορειοανατολικής Αττικής, στο Μαρούσι.

23 Νοε 2011

Ν. Νικολόπουλος: «Τα… χαράτσια δεν "χρυσώνονται", αποσύρονται!»

 
Στα σοβαρότατα προβλήματα και την κοινωνική αναστάτωση που προκάλεσε η επιβολή του έκτακτου τέλους στα ακίνητα, δημιουργώντας κυρίως εντονότερη ανασφάλεια στο μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και αγανάκτηση, αναφέρθηκε ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πόλη της Πάτρας.

Νύχτα με ένταση στην κατάληψη της ΔΕΗ

ΚΟΡΥΦΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ

Κατειλημμένο παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ το Κέντρο Εκδοσης Εντολών Διακοπών Ρεύματος στον Χολαργό, παρά τη ρητή εισαγγελική εντολή να εγκαταλείψουν το κτίριο

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος συνομιλεί με την Αλέκα Παπαρήγα που βρέθηκε χθες το βράδυ στο Κέντρο Εκδοσης Εντολών Διακοπών Ρεύματος στον Χολαργό
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος συνομιλεί με την Αλέκα Παπαρήγα που βρέθηκε χθες το βράδυ στο Κέντρο Εκδοσης Εντολών Διακοπών Ρεύματος στον Χολαργό Στα άκρα οδηγεί ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές την κόντρα με την κυβέρνηση για την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων. Η κατάληψη του Κέντρου Eκδοσης Εντολών Διακοπών Ρεύματος της ΔΕΗ στον Χολαργό συνεχιζόταν, παρά το γεγονός ότι χθες το απόγευμα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης έδωσε αρχικά διορία μέχρι τις 8 το βράδυ (σ.σ.: της Τρίτης 22 Νοεμβρίου) για τη λήξη της κινητοποίησης, προειδοποιώντας σε διαφορετική περίπτωση με βίαιη εκκένωση του κτιρίου, λόγω της διάπραξης αδικήματος.
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, όταν κατέλαβαν το απόγευμα της Κυριακής το κτίριο της οδού Μεσογείων 194, ζητούσαν για την αποχώρησή τους τη λήψη μέτρων ώστε να μη διακοπεί το ρεύμα σε "μεροκαματιάρηδες, άνεργους και συνταξιούχους".

22 Νοε 2011

Κανελλόπουλος: Μια δεύτερη... 28η Οκτωβρίου θα άρει το "χαράτσι"


Μια δεύτερη... 28η Οκτωβρίου ίσως υποχρεώσει την κυβέρνηση να αποσύρει το βάναυσο μέτρο του ειδικού τέλους στα ακίνητα. Αυτό επεσήμανε σήμερα το πρωί, μιλώντας στον Antenna Πάτρας 105,3 (στην εκπομπή του Ζώη Μαρίνου) ο Πρόεδρος της ΕΔΟΠ - ΔΕΗ Θόδωρος Κανελλόπουλος. Ο κ. Κανελλόπουλος υπογράμμισε ότι όπως ο κόσμος εξεγέρθηκε κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου, έτσι και τώρα πρέπει να αφήσει τον καναπέ και ν' αγωνιστεί κατά ενός άδικου μέτρου στο οποίο εξ αντικειμένου η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών αδυνατεί ν' ανταποκριθεί.

21 Νοε 2011

ΠΑΤΡΑ: Κατέλαβαν το κτίριο της ΔΕΗ

Σ
ε κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ στην Πάτρα έχουν προχωρήσει απο το πρωί οι "αγανακτισμένοι"! Δηλώνουν ότι θα βρίσκονται καθημερινά στο σημείο προκειμένου να μην προχωρήσει η ΔΕΗ στη διακοπή ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών. Στο μεταξύ η ΔΕΗ αναστέλλει τις διαδικασίες αποκοπής ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών για τους οικονομικά αδύνατους. 

20 Νοε 2011

Πατρών σε Βενιζέλο: "Δεν αντέχουν άλλα βάρη οι Έλληνες, κάντε κάτι"

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο απέστειλε ο μητροπολίτης Πατρών ζητώντας του να κάνει ότι μπορεί για να ελαφρυνθούν οι Έλληνες από το βάρος του τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

"Ὁ Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συμμεριζόμενος τον πόνο των αδυνάτων οἰκονομικά συνανθρώπων μας, οι οποίοι δεν δύνανται να πληρώσουν το τέλος για τα ακίνητα και δεχόμενος κάθε μέρα στο γραφείο του τούς δοκιμαζομένους συνανθρώπους μας, με την επιστολή του ζητά να γίνει δικαιότερη αντιμετώπιση των ανθρώπων καθώς μέρος του πληθυσμού έχει γονατίσει από τη φτώχεια και την ανέχεια", αναφέρει μεταξύ άλλων η Μητρόπολη Πατρών.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Χρυσοστόμου αναφέρει:

19 Νοε 2011

Αυξήσεις τιμολογίων έως και 40% δείχνουν τα νέα κοστολογικά στοιχεία της ΔΕΗ!


Σε «τρομακτικά» ύψη έχει ανέβει το κόστος του ρεύματος, με βάση τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στη ΡΑΕ η ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η αναπροσαρμογή των τιμολογίων για το 2012 να γίνεται πλέον ένας εφιάλτης, σήμερα μεν για τον κ. Παπακωνσταντίνου που πρέπει να λάβει τις σχετικές αποφάσεις, αύριο δε για τους καταναλωτές.

Προσωρινά δεν κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ

Τελικά φαίνεται πως έπιασαν τόπο , έστω και προσωρινά, οι φωνές για επανεξέταση του θέματος του τέλους ακινήτων για ασθενέστερες ομάδες.

Προσωρινά δεν κόβει το ρεύμα η ΔΕΗΗ πίεση στην κυβέρνηση να μην διακόψει σε συνεργασία με την ΔΕΗ το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, τόσο από Δήμους όσο και από πολιτικές δυνάμεις, οδήγησε το Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) στο να κάνει ένα βήμα πίσω.
Έτσι στο ΥΠΟΙΚ τώρα προσανατολίζονται στο να μη διακόψει η η ΔΕΗ τους πρώτους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Παρέμβαση Βενιζέλου στη δικαιοσύνη καταγγέλλουν δικηγορικοί σύλλογοι

Η αντίδραση του ΥΠΟΙΚ φανερώνει «την πρόθεση της εκτελεστικής εξουσίας να χειραγωγήσει τους Δικαστικούς λειτουργούς που θα επιληφθούν αντίστοιχων υποθέσεων
18 Νοε 2011 - 16:25
Picture 0 for Παρέμβαση Βενιζέλου στη δικαιοσύνη καταγγέλλουν δικηγορικοί σύλλογοι Την έντονη αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που κάνει λόγο για υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων, με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας να απαγορεύσει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε οικογένεια που δεν μπορούσε να πληρώσει το τέλος ακινήτου, λόγω λάθος υπολογισμού του.

18 Νοε 2011

Εξαιρέσεις στο χαράτσι μετά τη θύελλα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ 

Θύελλα προκαλούν τα λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στους οποίους περιλαμβάνεται το χαράτσι για τα ακίνητα. Στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε χτες ευρεία σύσκεψη υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Διερευνήθηκε η δυνατότητα να εξαιρεθούν από το ειδικό τέλος κατηγορίες, όπως υπερήλικες, ασθενείς, νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

17 Νοε 2011

Ζητούσε «φακελάκι» για να μην κόψει το ρεύμα

Επ' αυτοφώρω συνελήφθη υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας που είναι υπεύθυνη για να κόβει το ρεύμα, να παίρνει «φακελάκι» 500 ευρώ από πολίτη προκειμένου να του επανασυνδέσει το ρεύμα στο σπίτι του

Το περιστατικό συνέβη στη Χίο την ώρα που ο πολίτης βρισκόταν στο κτίριο της ΔΕΗ για να πληρώσει το λογαριασμό και ο υπάλληλος τον πλησίασε για να του προτείνει τη συναλλαγή.
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011 από το Newpost.gr

Πρωτοδικείο απαγόρευσε στη ΔΕΗ τη διακοπή ηλεκτροδότησης

Οικογένεια υποστηρίζει ότι το τέλος ακινήτων που της επιβλήθηκε ήταν λάνθασμένο

 Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, με προσωρινή διαταγή του, απαγόρευσε στην ΔΕΗ την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης μέχρι τη συζήτηση αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε οικογένεια, υποστηρίζοντας ότι το έκτακτο τέλος ακινήτων είχε υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο και ήταν «φουσκωμένο».

Η οικογένεια είχε πληρώσει έγκαιρα στη ΔΕΗ το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ. Εντούτοις, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, δήλωσε ότι αδυνατεί να καταβάλλει 2.235,60 ευρώ για «το εσφαλμένο και υπέρογκο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενης Επιφάνειας Ακινήτων».

15 Νοε 2011

"Δήμαρχοι ξυπνήστε!" Έλληνες Φορολογούμενοι ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ


Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί στις ΗΠΑ παρατηρείται συχνά το φαινόμενο οι βουλευτές (μέλη του Κονγκρέσου), αλλά και οι γερουσιαστές, να αποστασιοποιούνται από την επίσημη θέση των κομμάτων τους;
Η απάντηση βρίσκεται στη “λαϊκή πίεση” που ασκείται στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των πολιτών, μέσα από τα κανάλια διαρκούς επικοινωνίας που, είναι αναγκασμένοι να έχουν –λόγω των εκεί πολιτικών πρακτικών- οι αντιπρόσωποι με τους εκλογείς τους και τους πολίτες γενικότερα.

Είναι εντυπωσιακό, αλλά συμβαίνει: Όταν πρόκειται να ψηφισθεί κάποιο σημαντικό νομοσχέδιο, οι ταχυδρομικοί διανομείς ξεφορτώνουν πολλούς σάκους με επιστολές διαμαρτυρίας (ή ακόμη και με επιστολές επιδοκιμασίας – η επικοινωνία με τους αντιπροσώπους δε γίνεται μόνο σε περιπτώσεις διαμαρτυρίας) στα γραφεία των αντιπροσώπων. Τα emails και τα fax μπλοκάρουν από τον όγκο των μηνυμάτων που στέλνουν οι πολίτες, ζητώντας από τους πολιτικούς τους να πάρουν θέση και να υποστηρίξουν κάποιο αίτημα.

Απίστευτο! Δίνουν δάνεια για να πληρωθεί το χαράτσι!!!

Τράπεζες, σε συνεννόηση με το κράτος, διαφημίζουν ειδικά δάνεια και κάρτες...

Την ώρα που οι στρόφιγγες των τραπεζών έχουν κλείσει, και δεν δίνουν δάνεια ούτε για δείγμα (έστω και για μικρά ποσά), χρησιμοποιούνται από το κράτος ως μέσο είσπραξης του ειδικού τέλους για τα ακίνητα. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ρεπόρτερ», τις τελευταίες μέρες καταφθάνουν μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα πωλητών από τραπεζικά υποκαταστήματα, προτείνοντας δάνεια και πιστωτικές κάρτες για την εξόφληση του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Αυτό καταγγέλλουν τόσο συνδικαλιστές της επιχείρησης, όσο και απλοί πολίτες.

14 Νοε 2011

Τέλος Ακινήτων: Βαβέλ με Δήμους – ΔΟΥ – ΔΕΗ

H ΠΟΜΙΔΑ διαπιστώνει επτά λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους των ακινήτων

Τεράστια είναι τα λάθη που διαπιστώνονται καθημερινά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, καλούνται να πληρώσουν ακόμα και βιοτεχνίες ή καταστήματα που έχουν εξαιρεθεί.

Η ΠΟΜΙΔΑ, με σχετικό υπόμνημα που απέστειλε προς το υπουργείο Οικονομικών ζητά τον καθορισμό επειγόντως συγκεκριμένης διαδικασίας άμεσης διόρθωσης των λαθών που διαπιστώνονται στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων, αλλά και συγκεκριμένη διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Ανεξόφλητο το 54% των λογαριασμών της ΔΕΗ που έχουν λήξει…

Ανείσπρακτο παραμένει το 54% των λογαριασμών που έχει αποστείλει η ΔΕΗ με την ενσωμάτωση του τέλους ακινήτων, και για τους οποίους η προθεσμία αποπληρωμής έχει ήδη λήξει.

Ανείσπρακτο παραμένει το 54% των λογαριασμών που έχει αποστείλει η ΔΕΗ με την ενσωμάτωση του τέλους ακινήτων, και για τους οποίους η προθεσμία αποπληρωμής έχει ήδη λήξει.
Πέντε ημέρες πριν από τις 18 Νοεμβρίου οπότε και λήγει το σαρανταήμερο από την έκδοση των πρώτων λογαριασμών, (διάστημα μετά το οποίο ξεκινούν βάσει του νόμου οι αποκοπές ρεύματος), τα στοιχεία της ΔΕΗ δείχνουν ότι ανείσπρακτος παραμένει πάνω από ένας στους δύο. Πρόκειται για τους μισούς από τους 251.000 λογαριασμούς που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ στις 10 και 11 Οκτωβρίου - όταν δηλαδή και έκανε «πρεμιέρα» το νέο μέτρο- και που αντιστοιχούν σε εισπρακτέο τέλος ύψους 50 εκ. ευρώ. Από αυτά, με στοιχεία της 8ης Νοεμβρίου, ανεξόφλητα παραμένουν τα… 27 εκ. ευρώ.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΔΕΗ: Φοβούνται εμπρησμούς σε αυτοκίνητα της υπηρεσίας

Σ
ε συναγερμό έχουν τεθεί οι τοπικές μονάδες της ΔΕΗ μετά το επείγον ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από την κεντρική υπηρεσία. Ανησυχούν ότι ο κόσμος θα «ξεσπάσει» ακόμη και στα οχήματα της ΔΕΗ. Με το σχετικό έγγραφο ζητείται η λήψη μέτρων, και επισημαίνονται τα εξής: «Αναμένονται αντιδράσεις που δεν μπορούν να εκτιμηθούν με ακρίβεια. Θα είναι όμως πολύ δύσκολες οι εξηγήσεις που θα χρειαστεί να δώσουμε αν κατόπιν αντιδράσεων πυρποληθούν αυτοκίνητα της επιχείρησης σε τόπο και χρόνο που δικαιολογούν υπηρεσιακές ανάγκες». Από την πλευρά της η ΔΕΗ, όπως είναι γνωστό σκληραίνει τη στάση της: Από τον στύλο, θα γίνεται η διακοπή ρεύματος! Από την άλλη πλευρά όμως, σε πολλές περιοχές, κυρίως αγροτικές, οι κάτοικοι σκέπτονται το εξής «κόλπο»: δύο να πληρώνουν και οκτώ να μην πληρώνουν (ηλεκτροδοτούνται από τον ίδιο στύλο)! 
  Κυρ. 13 Νοεμβρίου 2011 από το dete.gr

12 Νοε 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ … ΠΑΠΑΔΗΜ(Ι)ΩΝ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ



Στις 10 Νοεμβρίου οι Έλληνες πολίτες πήραν βαθιά … ανάσα μετά την συγκρότηση κυβέρνησης… ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ!!!
Φαίνεται ότι μετά το … μοίρασμα των υπουργείων θα σταματήσουν και οι … κωλοτούμπες!!!
Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!
Το σύστημα ΝΙΚΗΣΕ –προσωρινά-την ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ!!!

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ

Πάτρα 12/11/11
Παραφράζοντας το γνωστό βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου « Σύντροφε ευτυχώς σκοτώθηκες νωρίς..», διαπιστώνω ότι ευτυχώς, πρόλαβα και κατέθεσα την κομματική μου ταυτότητα και εγώ νωρίς.
    Αφορμή για την ενέργειά μου αυτή, ήταν η ανοχή του Α. Σαμαρά προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου.

χωρίς συνολική λύση για τους μισθούς

Στα «τυφλά» θα προχωρήσει τελικά η ΔEH στην απαιτούμενη μείωση κατά 35% στους μισθούς των 21.255 εργαζομένων. H χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου δεν κατέληξε σε απόφαση, καθώς το θέμα της μείωσης έχει πάρει εμφυλιοπολεμικές διαστάσεις μεταξύ Bορείων (ορυχεία και μονάδες) και Nοτίων (διοικητικό προσωπικό και τεχνίτες).

11 Νοε 2011

Από τα επιδομάτα ξεκινούν οι περικοπές στη ΔΕΗ, τι ζητούν ΓΕΝΟΠ- Σπάρτακος...

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι το μισθολογικό μαχαίρι στη ΔΕΗ θα αφορά κυρίως στα ειδικά επιδόματα και το μεταβλητό κόστος και λιγότερο στις τακτικές αποδοχές των εργαζομένων, έγινε χθες η ενημέρωση του Δ.Σ. από τη διοίκηση της επιχείρησης σχετικά με τη ρύθμιση για τις περικοπές στις εισηγμένες ΔΕΚΟ που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο.

10 Νοε 2011

Ξήλωσαν μετασχηματιστές 10 εκατ. ευρώ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΛΟΠΗ ΧΑΛΚΟΥ ΑΠΟ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Διαστάσεις σοβαρής καταστροφής με ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις λαμβάνει η οργανωμένη κλοπή εκατοντάδων μετασχηματιστών (!) της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα, από τα οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας μετάλλων.
  Όπως αποκάλυψε στην «Ε» ο Σπύρος Μυλωνάς, περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΗ σε Πελοπόννησο και Ήπειρο, η οικονομική ζημιά συνολικά σε βάρος της ΔΕΗ από τις κλοπές σε πανελλαδικό επίπεδο ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια ευρώ! 

9 Νοε 2011

Συμπεράσματα της σύσκεψης φορέων για το χαράτσι στην Πάτρα.



Εμείς, η Δημοτική Αρχή και οι κοινωνικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής των Πατρών, συζητήσαμε για το τέλος ακίνητης περιουσίας και την είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και καταλήξαμε στα εξής:


Πρόκειται για μια παράνομη ρύθμιση που ορίζει ιδιώτες (ΔΕΗ ΑΕ και εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος) ως εισπράκτορες φόρων και επιβολείς ποινών.

Μεσολόγγι: επιστολή στη ΔΕΗ για το τέλος ακινήτων



Προς :
1. Πρόεδρο ΔΕΗ κο Αρθούρο Ζερβό
2. Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΗ
3. Δ/ντη ΔΕΗ Μεσολογγίου
4. Πρόεδρο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κο Νικόλαο Φωτόπουλο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΘΕΜΑ: ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΕΤΗΔΕ)

Κύριοι,
Ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έχει γίνει μέχρι σήμερα αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από συμπατριώτες μας, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος επί των ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που εκδίδει η υπηρεσία σας.

Πόσο κοστίζει τελικά το δώρο των δωροεπιταγών της HellasPower με το Γερμανό;

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

 από το tromaktiko.
Είδα και άκουσα τη διαφήμιση της HELLASPOWERμε το ΓΕΡΜΑΝΟ πριν καμιά δεκαριά ημέρες και μου φάνηκε ενδιαφέρουσα ιδέα.
Πρώτον γιατί επιτέλους μπορώ να αλλάξω εταιρεία ρεύματος και να φύγω από τη ΔΕΗ που είναι μονοπώλιο και τόσα χρόνια δε μου παρέχει καμία εξυπηρέτηση.
Έχει και συνεργασία με το Γερμανό σκέφτηκα, άρα θα είναι και σοβαρή ... Ολόκληρος Γερμανός την εμπιστεύτηκαν!

7 Νοε 2011

Η παράταξη Πατούχα ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να μπλοκάρει τα "χαράτσια"

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, ο επικεφαλής της παράταξης "Ανυπότακτη Πολιτεία" Χρήστος Πατούχας ζητάει από το Σώμα να μπλοκάρει τα "χαράτσια", όπως γίνεται και σε άλλους 4 Δήμους της χώρας. Η επιστολή έχει ως εξής:
"Κύριε Πρόεδρε

5 Νοε 2011

Μεγαλώνει το ρεύμα ενάντια στο χαράτσι

ΑΚΟΜΗ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΙ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ

Νομική βοήθεια σε όσους δημότες δεν επιθυμούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων
Ακόμη τρεις μεγάλοι δήμοι της Αττικής προστέθηκαν στο «κύμα» ενάντια στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που ξεκίνησε από τη Νέα Ιωνία.
Νομική βοήθεια σε όσους δημότες δεν επιθυμούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων Πρόκειται για τους Δήμους Περιστερίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Σαρωνικού (Καλύβια-Ανάβυσσος-Π. Φώκαια), όπου οι διοικήσεις αποφάσισαν να προσφέρουν νομική βοήθεια σε όσους δημότες θελήσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, εξηγώντας και το πώς μπορεί να αποφευχθεί η πληρωμή του. 

Οι πολίτεςοργανώνονται ενάντια στο Χαρατσί της ΔΕΗ

Επιτροπή ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ στη Λαμία 

Κάλεσμα προς τους πολίτες της Λαμίας απευθύνει η Παρέμβαση Πολιτών Λαμίας για τη δημιουργία επιτροπής ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 20:30. Το κείμενο των Πολιτών:
«ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ: Είμαστε η δημοτική κίνηση της πόλης σου που αντιστέκεται. Είμαστε ο γείτονάς σου. Ο άνεργος που ψάχνει για δουλειά και δεν βρίσκει.
Ο συνταξιούχος που κάθε μήνα συρρικνώνεται η πενιχρή σύνταξή του και βλέπει τα παιδιά του και τα εγγόνια του χωρίς ελπίδα για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Δικαστική αναβολή για το «χαράτσι» της ΔΕΗ


Αναβλήθηκε -λόγω προσεπίκλησης του Δημοσίου στη διαδικασία- η προγραμματισμένη για χτες συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης της αίτησης προσωρινής διαταγής ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε 90χρονη καταναλώτρια, λόγω αδυναμίας πληρωμής του «χαρατσιού» της ΔΕΗ.

3 Νοε 2011

ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ Η ΔΕΗ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ THΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!!!

 
Στο πειθαρχικό σκέφτεται να οδηγήσει η διοίκηση της ΔΕΗ όσους εργαζόμενους της πρωταστήσουν ή αρνηθούν να καταβάλλουν το έκτακτο χαράτσι στα ακίνητα που θα πληρώνεται μέσω ΔΕΗ. 
Η απόφαση αυτή σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένεται να ληφθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ  και ήδη όπως αναφέρουν συνδικαλιστικές πηγές, οι κυβερνητικές πιέσεις είναι αφόρητες προς την διοίκηση ώστε να παρθεί αυτή η άδικη και προσβλητική απόφαση για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι.
Επίσης αν τελικά ληφθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση θα αποτελέσει οδηγό και για τους εργαζόμενους των άλλων ΔΕΚΟ και των Υπηρεσιών του Δημοσίου με συνέπεια να κινδυνέψουν χιλιάδες εργαζόμενοι με πειθαρχικές διώξεις!!!
Το θέμα το γνωρίζει τόσο η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ όσο και η ΓΣΕΕ και αναμένεται να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες.

2 Νοε 2011

Ανθήλη: Ένα χωριό δεν πληρώνει το χαράτσι της ΔΕΗ!




Ένα ολόκληρο χωριό της Φθιώτιδας αρνείται να πληρώσει το τέλος ακινήτων με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Οι κάτοικοι της Ανθήλης τις επόμενες ημέρες ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σκοπεύουν να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα για να πετύχουν τον σκοπό τους. 

1 Νοε 2011

Επιστολή φορέων προς το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών για το χαράτσι της ΔΕΗ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, Ο Εμπορικός και Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Δύμης, η ΕΙΝΑ, η ΕΔΟΠ ΔΕΗ, και η ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτ. Ελλάδας, απέστειλαν επιστολή στο Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας, ζητώντας του νομική, υλική και ηθική στήριξη και συμμετοχή στην προσπάθειά τους να κριθεί η ΔΕΗ ΑΕ και οι εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος αναρμόδιοι σε σχέση με την είσπραξη του τέλους ακινήτων.

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΣΠ περί στήριξης των πολιτών προκειμένου να αμυνθούν στα φοροληστρικά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας, οι παραπάνω φορείς καλούν σε συντονισμό φορείς, σωματεία, κινήσεις πολιτών για το συντονισμό απέναντι στον εκβιασμό της κυβέρνησης που απειλεί με διακοπή ενός κοινωνικού αγαθού, του ρεύματος, σε όσους αρνηθούν να καταβάλλουν στη ΔΕΗ το τέλος ακίνητης περιουσίας (κρίνοντάς τη αναρμόδια γι αυτό) με το λογαριασμό της κατανάλωσης ρεύματος.